2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Gözyaşları içinde dehşeti anlattı

Mersin Çetinkaya Mağazası’nda çıkan yangında 4 personelle birlikte mahsur kalan Mağaza Genel Müdür Yardımcısı Rifat Ünaldı (43), yaşadıkları dehşeti gözyaşları arasında anlattı.

Dün gece meydana gelen yangında 4 mağaza personeliyle birlikte mağazada mahsur kalan ancak 20 santimetre genişliğinde deldikleri duvardan nefes alarak hayatta kalabilen, kurtarıldığında da ellerini açıp Allah’a dua eden Genel Müdür Yardımcısı Rifat Ünaldı, ölümü düşünürken yeni bir hayata başladıklarını söyledi. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen 2 çocuk babası Rifat Ünaldı, yaşadığı olayı "Allah kimsenin başına vermesin, çok kötü bir durum" diye özetledi.

Yangının gece saat 23.35 sıralarında duyulan bir patlama sesinin ardından çıktığını söyleyen Ünaldı, "Biz 3. katta idari bölümdeydik. İşlerimizi bitirdik, tam çıkmak üzereydik. Bu sırada bir patlama sesi duyduk. Aşağı doğru yöneldiğimizde kozmetik reyonunda sanki çatışma varmış gibi patlamalar oldu. İkinci katın havalandırma boşluğundan çıktığımızda alevleri gördük. Yangın tüpünü alıp alevlerin üzerine sıktık. Ateş söner gibi oldu, ancak ortalık simsiyah duman oldu ve göz gözü görmez duruma geldi. Alevler hızlanınca aşağı inmek istedik, fakat alevler her yeri kaplamıştı. Biz bunun üzerine tekrar idari bölüme çıktık. Burada pencere bile yoktu. Sandalye ile duvarı kırmaya çalıştık fakat başaramadık. Sonra yangın tüpü ile duvarı kırmaya uğraştım. Bu sırada dumanlar bulunduğumuz yere kadar gelmişti ve arkadaşlarım sürekli öksürüyordu. Hepsinde bir korku ve panik vardı. Sonunda 20 santimetre genişliğinde bir delik açtık ve sırayla bu delikten kafamızı çıkararak soluk almaya çalıştık" dedi.

Yardım çağrıları üzerine itfaiyenin geldiğini dile getiren Ünaldı, merdivenden çıkan bir itfaiyecinin kendilerine bir kazma uzattığını, bu kazma ile duvarı bir insanın anca geçebileceği şekilde delerek çıktıklarını belirtti.

Kurtarılmadan önce kendisi dahil herkesin ölümü hissettiğini kaydeden Rifat Ünaldı, "Çünkü çıkacak hiçbir yer yoktu. ’Burada işimiz bitti’ diyorduk. Ta ki o deliği açıncaya kadar. O delik bizi hayata bağladı" diye konuştu.

Konuşmasını gözyaşları arasında sürdüren Ünaldı, çıkınca ellerini kaldırıp Allah’a dua ettiğini dile getirerek, "İçeride öldüğümüzü düşündük. Ölümden korktuğumuzdan değil, mutlaka bir gün ölecektik ama geride bıraktığımız ailemiz, çocuklarımız vardı. Tam bitmiş bir hayat derken, yeni bir hayata başladık. Tabi bunları düşünürken bir anda kurtulunca dua etmek geldi içimden" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 17:13:06
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 16:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?