4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gülek'te 'kar' sevinci

GÜLEK'TE 'KAR' SEVİNCİ

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Gülek beldesinde etkili olan kar yağışı yüzleri güldürdü.

'Kayak merkezi'nin de yapılması planlanan bölgedeki kar kalınlığı 75 santimetreye kadar ulaşırken, kar yerli turistlerin de bölgeye olan ilgisini arttırdı.

Belde merkezinde 20 santimetre olan kar kalındığı, Anıt Bölgesi'nde 35, kayak merkezinin yapılması planlanan alandaysa 75 santimetreye ulaştığı bildirildi. Kar yağışıyla birlikte bölge adeta beyaza bürünürken, bu durum yerli turistlerin de ilgisini çekti. Başta Mersin olmak üzere Tarsus ve Adana'dan gelen vatandaşlar karın tadını çıkartırken, karşılaştıkları manzarayı da yanlarında getirmiş oldukları fotoğraf makinesi ve kameralarıyla ölümsüzleştiriyor.

Öte yandan, 'Gülek-Karboğazı Kayak Merkezi Projesi' ile ilgili olarak bir sure once başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldığı ifade edilirken, proje için seçilen alandaki kar karınlığının 75 santimetreye ulaşmasının da yapılan seçimin ne kadar isabetli olduğu yorumu yapılıyor. Kayak merkezinin, 'Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi'nin de tamamlanarak devreye girmesiyle birlikte bölge ekonomisine çok ciddi bir katkı yapacağı vurgulanıyor.

GÜLEK'TE 'KAR' SEVİNCİ
GÜLEK'TE 'KAR' SEVİNCİ
GÜLEK'TE 'KAR' SEVİNCİ
GÜLEK'TE 'KAR' SEVİNCİ
GÜLEK'TE 'KAR' SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 17:47:04
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 17:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?