2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Güler, ANAP'la flörtte mi ?

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa eden Mersin Milletvekili Hüseyin Güler, partiden istifaların devam edeceğini savundu. Güler, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, CHP yönetiminden "mirasyediler", CHP'den "sağa kayıyor" diye söz ederken, ANAP'a transferiyle ilgili sorulara ise net yanıt vermedi.

Partiden istifa eden son milletvekilinin kendisi olmayacağını iddia eden Güler, "Politikanın ayak oyunları, dedikodu, yalan, yalakalık ve göz boyama sanatı olduğunu anlamam güç olmadı" dedi. CHP'de hak kavramına yer olmadığını, CHP yönetiminin iktidara gelme gibi bir derdi de bulunmadığını savunan Güler, "Kendi dünyalarında küçük bir iktidar kurmuşlar. Daha büyüğüyle uğraşacak enerjileri yok. Sırça köşklerinde oturmuşlar, iki demeç patlatıp 'gelsin oylar' diyorlar. Mirasyedi gibi Atatürk'ün partisini yok ediyorlar. CHP'nin ideolojik bir sorunu var. CHP'nin sorunu; sol ilkelere sahip çıkamamak" diye konuştu.

CHP'nin ideolojisinden, sol ilkelerden uzaklaştığını öne süren Güler, partide herkesin birbiriyle kavgalı olduğunu kaydetti. CHP'nin sorununun "Deveye sormuşlar boynun neden eğri? O da nerem doğru ki?" yanıtıyla özetlenebileceğini ifade eden Güler, şunları söyledi:

"Milletvekilleri birbiriyle, teşkilatıyla kavgalı, belediye başkanlarının hepsi ayrı bir otorite. Örgütte yönetici yok, aile şirketi gibi yönetiliyor. CHP mutsuz bir aile. Mutsuz bir ailede mutlu olmak mümkün değil. CHP'de ayrıca ideolojik bir sıkıntı var. Parti sağa yatkın. İnsanlar orijinali varken kopyasını ne yapsın? Sorumlu tek başına genel başkan değil, etrafını çevreleyen A takımı. Ancak 'A takımını kim belirliyor?' dediğinizde yumurta mı tavuk mu kaosu ortaya çıkıyor. Ben istifa eden 19. milletvekiliyim; ama son değilim. Partideki mevcut durumdan rahatsız yaklaşık 80 milletvekili var. Sonbaharda yapılacak kurultayda Mustafa Sarıgül'ün yeniden ortaya çıkmasıyla yeni bir kaos ortaya çıkacak."
CHP'nin yıllardır iktidara gelemediğini hatırlatan Güler, "Ben bunu şöyle açıklıyorum: Muhalefet iktidarsızlıktır. İktidarsızlık bir hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 16:41:03
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 12:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahmeran güler IP: 81.213.156.xxx Tarih : 8.07.2005 17:03:04
Hem piyangodan milletvekili ol hemde böyle konuş! pes yani! Hem icraatın ne..?