5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gülme hastalığıyla mücadele ediyor

GÜLEN ADAM

Mersin'in Gülnar ilçesi Bereket köyünde yaşayan 28 yaşındaki bir şahıs, küçük yaşta yakalandığı gülme hastalığından kurtulmak için mücadele veriyor.

Etrafa sürekli gülerek bakan genç adam, çevredekilerin ilgi ve eğlence kaynağı olmaktan bıktığını söyledi.

Küçük yaşta gülme hastalığına yakalanan Hasan Rafet Uğuz(28), "Dürtü ve kontrol bozukluğu" teşhisi ile Adana Ruh ve sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görüyor. Birinin gülmesi ile gülen, biriyle konuşurken sebepsizce kahkahalara boğulan Uğuz, bu rahatsızlıktan kurtulacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Uğuz, gülme rahatsızlığının çok küçük yaşta başladığını belirtti. Hastalığın kendisini rahatsız ettiğini ifade eden Uğuz, 1999 yılında rahatsızlığı nedeni ile kendisine şizofren raporu verildiğini anlattı. Uğuz, rahatsızlığının kendisini alay konusu yaptığına inandığını vurgulayarak, "Ben bu rahatsızlıktan kurtulmak istiyorum. Okul dönemlerimde özellikle arkadaşlarım benimle dalga geçiyorlardı. Bu da beni çok üzüyordu" dedi.

Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki tedavisinin olumlu yönde ilerlediğini ifade eden Uğuz, kendisine verilen ilaçların etkisi ile gülmesinin bir nebze olsun azalması ile umutlandığını belirterek şunları söyledi:

"Rahatsızlığımın teşhisini 'Dürtü ve kontrol bozukluğu" olarak bildirdiler. 1999 yılında şizofren raporu verdiler. Gülmek güzel bir şey bunu biliyorum ama benimkisi biraz aşırıya kaçıyor. Rahatsızlığımdan kurtulmak istiyorum. Tedavilere devam ediliyor."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 12:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?