2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Gülnar alev alev

Mersin'in Gülnar ilçesinde ormanlık alanda dün çıkan yangın devam ediyor.Yangında ilk belirlemelere göre 57 ev tamamen, 5 ev kısmen yandı.

Rüzgarında etkisi ile Aydıncık ilçe sınırına doğru yayılan yangına, ekiplerin bir kısmı dinlendirilirken, bir kısmı iş makineleri ile müdahale ediyor.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, rüzgarın etkisi nedeniyle kontrol altına alma çalışmasının güçlükle sürdürüldüğü yangının ilk günkü gibi etkili olmadığını söyledi.

Yangında 2 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Günel, "Daha fazla vatandaşımızın zarar görmemesi için her türlü önlem alındı. Can kaybının artmaması hepimizi sevindirdi. Ekipler yangını kontrol altına almak için var güçleriyle çalışıyor. Umarım kısa sürede yangın kontrol altına alınır" dedi.

Bu arada yangında evleri zarar gören vatandaş için Gülnar Spor Salonu'nda Türk Kızılay'ı tarafından yatacak yerler oluşturuldu. Bazı köylerde vatandaşlara çadır ve sıcak yemek dağıtıldı.

-57 EV TAMAMEN YANDI 


Öte yandan Gülnar'daki orman yangınında, ilk belirlemelere göre 57 ev tamamen, 5 ev kısmen yandı.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgilere göre, yangında, Korucuk köyünde 4, Ulupınar köyünde 1, Kavakoluğu köyünde 8, Tepe köyünde 6, Delikkaya köyünde ise 38 evin tamamen, Kavakoluğu köyünde de 5 evin kısmen yandığı öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 09:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?