3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gülnar yeniden yeşertilecek

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Gülnar ilçesindeki yangın bölgesine 1.5 milyon kızılçam fidanı ile 500 bin adet yangına dayanıklı orman ürünü dikileceğini söyledi.

Gözükara, Orman Genel Müdür Yardımcısı M. Ali Yılmaz ile Silvikültür Daire Başkanı Mustafa Kılıç'ın, geçtiğimiz günlerde Gülnar'daki yangın sahasında uygulanan Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Tesisi Projesi (YARDOP) ile ilgili incelemelerde bulunduğunu belirterek bu kapsamdaki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi.

Yanan sahadaki ağaçların üretiminin yüzde 80 oranında tamamlandığını ifade eden Gözükara, "Kasım ayı sonunda saha tamamen boşaltılmış olacaktır. Bin 800 hektar saha, hizmet alımı ile ihale edilerek toprak işlemesi yapılacak ve bu alanlara fidan dikimi yapılacaktır. Diğer alanlara ise tohum atarak ekim yapacağız. Bu çerçevede 1.5 milyon kızılçam ile 500 bin adet yangına dayanaklı türler olan incir, zeytin, harnup, defne, çınar, akasya ve alıç gibi fidanlar dikeceğiz" dedi.

Sahada üretilen emvallerin değer kaybı olmadan piyasaya arzı için 50 bin metreküp kapasiteli satış deposu tahsis ederek ayda en az 2 ihaleyle satış yaptıklarını da belirten Gözükara, ayrıca yangından daha tehlikeli olan böcek zararlıları için yangın sahası çevresine 100 adet fenomen tuzağı asıldığını, bunların haftalık bakım ve kontrollerinin yapılarak faydalı parazit böceklerin doğaya bırakılmasının sağlandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?