4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gülnar'da mikro kredi desteği

GÜLNAR'DA MİKRO KREDİ DESTEĞİ

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar ilçesini ziyaret ederek Çukurasma köyü ve merkeze bağlı Ayvalı Mahallesi'nden başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi 10 kadına mikro kredi dağıttı.

Gülnar'da daha önce de 30 kadına mikro kredi verdiklerini hatırlatan Aksoy, “Amacımız kadınlarımızın yapmak istedikleri işi yapmalarına katkı sağlamak ve ürettikleri ürünlerle gelir elde etmelerine, aile bütçesine katkı sağlamalarına fırsat vermek, en önemlisi de kadınlarımızın kendilerine olan güvenlerinin artmasına katkı sunmaktır” dedi.

Aksoy, 'Hayvancılık Projesi' kapsamında süt keçisi ya da büyükbaş hayvan alarak aile ekonomisine katkıda bulunacaklarını dile getiren kadınlara, “Ayrı ayrı ahırlarda hayvancılık yapmak yerine bu işin toplu bir ahırda yapılması daha uygun olur. Birlikte yaparsanız maliyetleriniz düşer, geliriniz fazla olur. Bir çok noktada avantajlı olursunuz. Hatta ilerde inşallah çiftlik bile kurabilirsiniz. Projenizi bu şekilde yapın” önerisinde bulundu.

Vali Aksoy, Gülnar gezisi kapsamında ayrıca ilçeye yeni atanan Kaymakam Adnan Daldal'ı, Gülnar Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç'ı ve Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel'i de ziyaret etti.

GÜLNAR'DA MİKRO KREDİ DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 15:28:00
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 15:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?