2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Gülnar'da soğutma çalışması sürüyor

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar'da kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü, "yangın bitti" demek için soğutma çalışmalarının tamamen bitmesi gerektiğini söyledi.

Aksoy, Gülnar'daki orman yangını ile ilgili olarak "İlk aşamada evleri yanan vatandaşlara acil ihtiyaçlarını karşılamaları için 3 bin YTL yardımda bulunacaklarını" bildirdi.

Aksoy, Gülnar'daki orman yangını ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmalarının sürdürüldüğüne dikkati çeken Aksoy, "yangın bitti" demek için soğutma çalışmalarının tamamen bitmesinin gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların böyle bir olayla karşı karşıya kalmalarının kendilerini üzdüğünü, özellikle 2 kişinin hayatını kaybetmesinin bu üzüntülerini daha da artırdığını dile getiren Aksoy, "Özellikle bir köyde evlerin büyük bölümü yanarak kullanılamaz hale geldi. Diğer köylerimizde de gerek evleri gerekse tarımsal ürünleri zarar gören vatandaşlarımız var. Bu doğrultuda oluşturulan hasar tespit komisyonu her alanda çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Başbakanlık Acil Destek Programı'ndan 1 milyon YTL aktarıldığını hatırlatan Aksoy, çalışmaların bitmesiyle birlikte bu konuda gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.

İlk aşamada evleri yanan vatandaşlara acil ihtiyaçlarını karşılamaları için 3 bin YTL yardımda bulunacaklarını vurgulayan Aksoy, "Ayrıca hayvanları telef olan vatandaşlarımızın tespiti yapılır yapılmaz onlara da yardımda bulunacağız. Genel anlamda evinde eşyası yanan, ürünleri zarar gören vatandaşlarımızın zarar tespitleri yapıldıkça yardımlar devam edecek. Özellikle afet kapsamında evleri yanan vatandaşlar için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Temennimiz onların bir an önce yeni yapılacak olan evlere taşınmalarıdır"dedi.

Evi yanan vatandaşlar için bölgede çadırlar oluşturularak, yataklar verildiğini bildiren Aksoy, "Yangın mağdurlarına dün akşamdan itibaren sıcak yemek verilmeye başlandı" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 11:51:10
Güncelleme :10 Temmuz 2008 Perşembe 11:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?