2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Gülnar'ın yaraları sarılıyor

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar'daki yangında evleri zarar gören ve prefabrik konutlarda hayatını sürdürenlerin, kalıcı konutlara yerleştirilmesi noktasında başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Mersin'in Gülnar ilçesinde meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan orman yangının yaraları sarılmaya devam ediliyor. Yangınla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Aksoy, yangında evi yanan ve geçici olarak prefabrik konutlara yerleştirilen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çalışmaların sürdürüldüğünü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda gönderilen 1 milyon YTL'lik ödeneğin de yangın bölgesi için kullanıldığını belirtti.

Yapılan çalışmalar kapsamında yangından zarar gören vatandaşlara 3 biner YTL'lik maddi destek verildiğini, tarımsal ürünü zarar gören üreticilere de katkıda bulunduklarını hatırlatan Aksoy, yangında büyük ve küçükbaş hayvanları telef olanlara da destek verildiğini, İl Özel İdaresi tarafından da içme ve sulama suyu boruları zarar gören köylerde onarım çalışmaları gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yangının yaralarının sarılması noktasında çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Aksoy, "Prefabrik konutlarda geçici olarak ikamet eden vatandaşlarımız, mevsimin yaz olması nedeniyle buzdolabı talebinde bulunmuşlardı. Yeterli ödeneğin olmaması nedeniyle hayırsever kurum ve kuruluşların maddi desteği vardı. Bu desteklerle birlikte ilk etapta 65 adet buzdolabı, Mersin Valiliği tarafından satın alındı. Ve bunlar da ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak" dedi.

Mersin 25. Bölge Eczacılar Odası'nın kendi imkanlarıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında, yangınzedeler için 10 bin YTL'lik bir para topladıklarının bilgisini de veren Aksoy, ihtiyaç duyulan buzdolaplarının satın alınmasında bu paranın da kullanıldığını kaydetti.

Bölgedeki prefabrik konutların elektrik ihtiyacının karşılanması noktasında da çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getiren Vali Aksoy, 2 günlük bir zaman diliminin ardından konutlara elektrik verileceğini açıkladı. Aksoy, yangında evi zarar görenlerin sürekli yaşayabilecekleri konutların inşa edilebilmesi için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarda da sona yaklaşıldığını söyledi.

Kalıcı konutların da en kısa sürede tamamlanarak, kullanıma sunulması için çaba sarf edildiğini belirten Aksoy, "Evleri zarar gören vatandaşlarımız, en kısa sürede kalıcı konutlara yerleştirilecek. Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Faruk Özak da konuyla yakından ilgileniyor. Biz çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağına inanıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 10:41:39
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 10:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?