3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gültak, Tüzmen'i savundu

AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak, hükümet olarak her zaman çiftçinin yanında yer aldıkları ve onları desteklediklerini söyledi.

Gültak, partisinin Mersin merkez ilçe yöneticileriyle birlikte Armada Center'da düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. Gültak, burada yaptığı açıklamada MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın, Türkiye'de tarımın gerilediği ve üreticilerin de perişan edildiğine yönelik iddiaları ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Kürşad Tüzmen'in, Mersin için bir kazanç olduğunun altını çizen Gültak, "Sayın Bakanımız iyi ki var. Neden? Bunu iki başlık altında toplayabiliriz. Birincisi; Mersin'e geldiğinden bu yana kentin sorunlarına el attı ve çözümü noktasında çok ciddi çalışmalar yaptı ve hala da yapmaya devam ediyor. İkincisi de; iyi ki var, O olmasaydı Mersin ne yapacaktı? Ama bazıları işi gücü bırakmış, memleketin sorunları ve sıkıntılarının çözümü noktasında hiçbir şey konuşmazken, Tüzmen'i eleştirip duruyor. Varsa yoksa Kürşad Tüzmen. Sizin parti olarak tüzüğünüz, programınız yok mu? Niye bunlar üzerinde konuşmuyorsunuz? Niye kentin sorunlarını gündeme getirmiyor musunuz? Yoksa Kürşad Tüzmen'i çok mu iyi tanıyorsunuz? Demek ki Kürşad Tüzmen, gerçekten de faydalı ve iyi bir bakan ki onun üzerinden politika yapıp, siyasette bir yerlere gelmeye çalışıyorlar. Bu durum, siyasette kabul edilebilecek bir yaklaşım değil" dedi.

Tarım alanında AK Parti Hükümeti tarafından yapılan çalışmalar ve bugün gelinen noktaya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gültak, 2002 yılında yaklaşık 500 bin çiftçinin yüzde 59'luk faiz oranıyla 529 milyon YTL'lik tarımsal kredi aldığını ve bunun ancak yüzde 39'luk kısmının geri döndüğünü söyledi. 2007 yılı sonu itibariyle ise 1 milyon 100 bin çiftçinin, 6.5 milyar YTL değerinde kredi kullandığını ve bunun yüzde 97.5'nin geri ödenebildiğini ifade eden Gültak, kullandırılan kredi miktarının 12 kat arttığını vurgulayarak, "Şimdi bu rakamlara baktığımız zaman çiftçiyi siz mi mahvettiniz yoksa biz mi? Rakamlar apaçık ortada. Kredi kullanan çiftçi sayısı 500 binden, bir milyon 100 bine kadar çıktı. Kredilerin geri dönüş oranı ise yüzde 97.5 oranında. Siz mi çiftçiyi mahvettiniz biz mi? Demek kül kedisi altın külçeyi değerlendiriyor, kullanıyor ve kazanıyor. Şimdi soruyorum; çiftçiyi kim mahvetti, siz mi, biz mi?" diye konuştu.

Gültak, damlama sulama konusunda da çiftçiye yüzde 50'lere varan hibeler ödediklerini kaydederek, AK Parti Hükümeti'nin daime çiftçinin, üreticinin yanında olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 14:45:57
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 14:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?