8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Gültak: Milliyetçilik icraatla olur

AK Parti Mersin İl Başkanı Muhammet Gültak, Türkiye'de siyaset anlayışının AK Parti ile birlikte hızla kabuk değiştirdiğini belirterek, lafla, sloganla ve bir kısım değerleri, duyguları suiistimal etmekle gerçek milliyetçilik yapılamayacağını söyledi. 

Gültak, Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, gençlik kolları ve kadın kolları temsilcileriyle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, son günlerde Mersin'de gelişen olayları değerlendirdi. Türkiye'de siyaset anlayışının AK Parti ile kabuk değiştirdiğini belirten Gültak, bu gerçekleri göremeyen bazı kişilerin halen eski popülist politikaları devam ettirmeye çalıştığını kaydetti. Özellikle milliyetçilik iddiasında olan siyasetçilere seslenmek istediğini vurgulayan Gültak, "Gerçek milliyetçilik lafla, sloganla ve bir kısım değerleri suiistimal etmekle olmaz. Gerçek milliyetçilik, icraatla, işini en iyi yapmakla ve ülkesine kalıcı hizmetler vermekle olur. Bugün bazı çevreler, bayrak, şehitlik, Kıbrıs gibi değerlerimizin üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışıyor. Ancak, bu insanların geçmişteki ve şimdiki icraatları, bu sözlerinde samimi olmadıklarını göstermektedir" dedi. 

Bunun en son örneğinin bir siyasi parti il başkanının "Türkiye'ye yurt dışından narenciye getirildi" iddiasıyla görüldüğünün altını çizen Gültak, "Evet yurt dışından narenciye gelmiştir ancak, geldiği yer yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir. Ayrıca gelen miktar 68 bin ton değil, 43 bin 794 tondur. Bizler laftan ziyade iş yapmayı seviyoruz. Sen hem Kıbrıs diyeceksin, hem de oradan gelen ve Türkiye'de işlenen ve sonra pazarlanan ürünlere karşı çıkacaksın. Artık kuru kuru yapılan bu milliyetçilik iddialarına halkımızın da prim vermediğini belirtmek isterim" diye konuştu. 

Gültak, 3 Ocak Kurtuluş Günü törenlerinde yapılan siyasi sloganların ve davranışları da doğru bulmadıklarını ve bu tür özel günlere siyasetin karıştırılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 18:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?