4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gümrük komisyoncularından eylem

GÜMRÜK KOMİSYONCULARINDAN LİMAN ÖNÜNDE DAVULLU ZURNALI EYLEM

Mersin Limanı'nda gümrük komisyoncuları, liman işletmesi tarafından uygulamaya konulan yeni sistem sebebiyle 1 haftadır ithalat-ihracat yapamadıkları iddiasıyla davullu-zurnalı eylem yaptı.

Liman A Kapısı önünde toplanan bir grup gümrük komisyoncusu, davul-zurna eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı. Komisyoncular bir süre sonra eylemlerini Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) binası önüne taşıdılar. Burada da yaşadıkları soruna dikkat çekmek için davul-zurna eşliğindeki oyunlarıyla tepkilerini dile getiren komisyoncular, limandaki işlerin bir haftadan bu yana kilitlendiğini ileri sürdüler.

MIP tarafından uygulamaya konulan yeni sistemin çalışmadığını, bu sebeple 6 gündür limandan konteynır çıkaramadıklarını ve ithalat-ihracat yapamadıklarını ileri süren komisyoncular, sorunlarını anlatacak muhatap bulamamaktan yakınarak eski sisteme geri dönmek istediklerini söylediler.

Gümrük komisyoncularının eylemi, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde son bulurken, MIP yetkilileri de yeni sistemde bazı aksaklıklar olduğunu doğrulayarak, bu sabahtan itibaren eski sisteme dönüldüğünü söylediler.

GÜMRÜK KOMİSYONCULARINDAN LİMAN ÖNÜNDE DAVULLU ZURNALI EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 13:59:02
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 14:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?