5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gümrük Muhafaza'da yangın tatbikatı

Mersin Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde, hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında yangın söndürme tatbikatı düzenlendi.

Kurum binası önünde düzenlenen tatbikatta, Sivil Savunma Müdürlüğü ile Mersin İtfaiye Müdürlüğü uzmanları tarafından Gümrük Muhafaza Müdürlüğü personeline uygulamalı olarak yangın ve yangın söndürme eğitimi verildi. Uygulamalı eğitim öncesi tatbikatın amacını anlatan Sivil Savunma Uzmanı Tarık Kurt, olası bir yangına karşı personeli bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Atatürk'ün, "Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur" sözünü hatırlatan Kurt, yapılan istatistiklerde son 5 yılda çıkan yangınların yüzde 27'sinin sigara ve kibritten, yüzde 20'sinin elektrik kontağından, yüzde 8'nin baca tutuşmasından yüzde 6'sının ocak, soba ve kalorifer kazanından, yüzde 4'nün sabotajdan, yüzde 4'nün tüpgazdan ve yüzde 31'nin de diğer nedenlerden meydana geldiğinin ortaya çıktığını kaydetti.

İstatistiklerden anlaşılacağı üzere yangınların büyük bir kısmının insan eliyle çıktığına dikkat çeken ve yangının bir doğal afet olmadığını söyleyen Kurt, "Bu da bize gösteriyor ki, üzerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. 'Bana bir şey olmaz', 'Bu kadar küçük şeylerden yangın çıkmaz' anlayışından uzak durmalıyız. Bizde çıkmasa bile komşuda çıkan yangından bizler de etkilenebiliriz anlayışı ile tedbir almak zorundayız" dedi.

Ardından makine mühendisi Memili Uysal, yangın söndürmü cihazları konusunda teknik bilgiler aktarırken, İtfaiye Amiri Ali Temiz de, yangın söndürme teknikleri konusunda bilgiler verdi.

Yapılan eğitimin ardından Gümrük Muhafaza personelinin da katılımıyla muhtemel yangınlara müdahale şekli uygulamalı olarak tatbik edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 15:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?