4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gümrükte yaşanan sorunlar tartışıldı

GÜMRÜKTE YAŞANAN SORUNLAR TARTIŞILDI

Mersin Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Süleyman Tosun, gümrüklerde ithalat ve ihracat işlemleriyle ilgili olarak yaşanan sorunların doğru bir şekilde aktarılmasının, aksaklıkların çözümünü de hızlandıracağını söyledi.

Süleyman Tosun, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Müşavirlik ve Aracılık Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleriyle bir araya gelerek, gümrükte yaşanan sorun ve sıkıntıları masaya yatırdı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'un da katıldığı toplantıda ithalat ve ihracat alanında yaşanan problemler ele alınırken, çözüm için ne yapılabileceği konusu üzerinde duruldu.

Burada konuşan Mersin Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Süleyman Tosun, gümrükte tüm ithalat ve ihracat işlemlerinde en hızlı şekilde hizmet verme gayreti içinde olduklarını kaydetti. Süleyman Tosun, "Bu anlamda yaşanılan aksaklıkların ithalatçı, ihracatçı veya gümrük müşaviri tarafından doğru bir şekilde aktarılması aksaklığın çözümünü hızlandıracaktır. Her türlü öneriye açık bir şekilde yardımcı olma çabası içerisindeyiz" dedi.

Mersin adına bir şeyler yapabilmek için kurumlararası iletişimin sağlanmasının bir zorunluluk olduğunu ifade eden Şerafettin Aşut ise, bu kapsamda da sık sık istişare toplantılarının düzenlenmesi önerisini gündeme taşıtı. MTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve Komite Üyesi İsmet Sökün de, toplantıyı sektörde yaşanan teknik aksaklıkların ele alınarak, sorun ve sıkıntıların karşılıklı görüş alış-verişiyle çözüme kavuşturulması amacıyla organize ettiklerini belirtti

GÜMRÜKTE YAŞANAN SORUNLAR TARTIŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:45:00
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 12:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?