3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gümüşhacıköy'lü üreticiler Erdemli'de

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesi Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, ilçelerinde alternatif ürünlerin çeşitliliğini arttırmak amacıyla Mersin’in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Erdemli Sebze Üreticileri Birliği'ni (SÜBER) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Aydın, yaptığı açıklamada, Gümüşhacıköy'de alternatif ürünlere yönelişin günden güne artığını belirterek, "Bu gezimiz sayesinde ilçemizde yetiştirmek istediğimiz ürünler hakkında detaylı bilgiler edinmek ve kullanılan teknolojiyi görmek üzere Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsüne geldik. Burada domates, salatalık ve birer yetiştiriciliği ve genel anlamda seracılıkla ilgili bilgiler edindik" dedi.

Yetiştirilen ürünleri yerinde görmek amacıyla Erdemli Sebze Üreticileri Birliği'ni de de ziyaret ettiklerini kaydeden Aydın, "Erdemli'de bulunan topraksız, örnek serayı da yönetim kurulu arkadaşlarımızla yakından inceledik. Gümüşhacıköy'de bu sistemde bir sera kurmak fikri bizleri heyecanlandırdı. Eskiden bu tür yerleri görmek için yurt dışına gitmek gerekiyordu. Şimdilerde ülkemizde modern sistemleri incelemek mümkün" diye konuştu.

Modern sera incelemelerine katılan SÜBER Başkanı Polat Serin, konuklara örtü altı sebze yetiştiriciliği ve örnek sera hakkında bilgiler verdi. Serin, iyi tarım uygulamalarıyla ürün yetiştirilen seralarda ilaç kalıntısından söz edilmediğini, verim ve kalitenin ise en üst seviyelerde olduğunu belirtti. Polet Serin, tesisleşme ve proje konularında Amasyalı üreticilere destek olacaklarını da kaydetti.

 

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 10:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?