8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Güneş enerjisiyle gelen serinlik

Mersin'de bir mühendislik firmasının ürettiği şapka, yaz aylarında güneşin altında çalışan işçilere ve seçim öncesi yapılacak mitinglere katılacak vatandaşlara büyük rahatlık sunuyor.


Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte her geçen gün yeni ürünler piyasaya çıkarken, mühendisler de yaz aylarında bunaltan sıcaklara karşı çözüm üretti. Mersin'de Öztunç Mühendislik şirketinin ürettiği "Güneş Şapkası" adı verilen şapkanın ucuna takılan pervane, güneş enerjisiyle dönerek kullanıcının yüz kısmını serinletiyor. Şapkanın üzerine takılan güneş pili sayesinde güneş ışınları elektriğe çevrilirken, şapkanın ucunda bulunan pervane de hızlı ve etkili bir biçimde dönüyor. Vantilatör görevi yapan pervane, kullanıcıların yüz kısmını serinletirken, şapka da güneşten koruyarak, sıcağın altında durmak zorunda olanlara büyük kolaylık sağlıyor.

 
Öztunç Mühendislik şirketinin sahibi Yusuf Öztunç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin'den ülkenin çeşitli yerlerine satış yaptıklarını söyledi. Güneş şapkasının üzerinde bulunan güneş piliyle güneş ışınlarının elektriğe dönüştüğünü anlatan Öztunç, şapkanın ucunda bulunan pervanenin kullanıcıların yüz kısmına esinti verdiğini ve terlemeyi önlediğini söyledi.


Genellikle Karadeniz'de çay toplayan işçiler, bahçelerde çalışanlar ve mitinglere katılmak isteyen vatandaşlar için şapkanın ideal olduğuna işaret eden Öztunç, en çok Karadeniz Bölgesi'ne satış yaptıklarını ifade etti.


Öztunç, şapkayı 17 YTL'den satışa sunduklarını ve beklenenden fazla bir taleple karşılaştıklarını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 15:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?