4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Güneş Festivali'nde 'Moğollar' rüzgarı

GÜNEŞ FESTİVALİ'NDE 'MOĞOLLAR' RÜZGARI

Mersin'de bu yıl ilki düzenlenen Güneş Festivali sona erdi. 2 gün süren ve güneş enerjisinin önemine dikkat çekilen festivalin kapanışında, Moğollar grubu konser verdi.

Merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şubesi tarafından güneş enerjisi konusunda toplumda bir bilinç oluşturulması amacıyla düzenlenen festivalde 2 gün boyunca çeşitli etkinlikler yapıldı. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alan ve geleceğin enerjisi olarak öne çıkan 'güneş enerjisi'nin tanıtıldığı ve bu enerjiden nasıl faydalanılabileceği konusunda bilgilerin verildiği festivalin kapanışında Soli Pompeipolis'te 'Moğollar' grubu konser verdi. Cahit Berkay'ın

önderliğindeki grup, bir dönemin sevilen parçalarının yanı sıra son günlerin gözde parçalarını da seslendirdi. Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve MMO Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak'ın da izlediği konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cahit Berkay imzasını taşıyan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' gibi film müziklerini de seslendiren grup, sahneden politik mesajlar da verdi. Nükleer santrale karşı çıkan ve 'Sivas Olayları'nın gerçek faillerinin yakalanarak yargı önüne çıkartılmasını isteyen topluluk, sahne performansıyla beğeni topladı. Konser alanını dolduran grubun hayranları, kimi zaman parçalara alkışlarıyla eşlik ederken, kimi zaman da çiftetelli oynayıp, halaylar çekti.

Konserin son bölümünde MMO Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak ile birlikte sahneye çıkan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve Türk halkına da başsağlığı diledi. Yıldırım, organizasyonla birlikte güneş enerjisi konusunda toplumda bir bilinç oluşturmak istediklerini dile getirdi. Naci Erçolak ise, fosil yakıtların ömrünü tamamladığını ve geleceğin enerji kaynağı olarak güneşin öne çıktığını ifade ederek, bu anlamda

Mersin ve Türkiye'nin güneş enerjisi konusunda öncü olması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yıldırım, festivale katkı ve katılımlarından dolayı Moğollar grubu üyelerine birer teşekkür plaketi takdim etti.

GÜNEŞ FESTİVALİ'NDE 'MOĞOLLAR' RÜZGARI
GÜNEŞ FESTİVALİ'NDE 'MOĞOLLAR' RÜZGARI
GÜNEŞ FESTİVALİ'NDE 'MOĞOLLAR' RÜZGARI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 10:52:02
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 11:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?