4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gurbetçi aileye büyük şok!

ALMANYA'dan karayoluyla memleketleri Mersin'e giden Dalgıç ailesi Afyonkarahisar yakınlarındaki bir mola yerinde otomobillerinin içinde uyudukları sırada, balyozla aracın camını kıran iki kişi tarafından soyuldu.

Almanya'nın Hamburg kentinde 15 yıldır çalışan Kemalettin Dalgıç (45), eşi Mizgin Dalgıç (33) ve kızları Şebin Adle (8), Rozer (6), Alerengi (5) ve Delal (3) ile birlikte memleketi Mersin'e gitmek için HH KD 340 plakalı otomobilleriyle 2 gün önce Almanya'dan yola çıktı. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra gece saat 02.00 sıralarında Afyonkarahisar- Konya Karayolu'nun 48'inci kilometresindeki Sarıçiçek mola yerinde durarak, ihtiyaçlarını gideren aile, saat 04.00'de otomobilin içinde uykuya daldı.

Yaklaşık 1 saat sonra büyük bir gürültüyle uyanan aile, balyozla otomobilin camını kıran iki kişinin araçtaki çantaları alarak kaçtıklarını gördü. Baba Kemalettin Dalgıç, otomobile binerek kaçan şüphelileri takip etmek istedi ancak otomobilin her iki lastiğinin de kesici bir aletle patlatıldığını fark etti. Durumu hemen jandarmaya haber veren Kemal Dalgıç, 8 bin Euro'sunun çalındığını belirterek, şunları söyledi:

“15 yıldır Almanya'da çalışıyorum. Eşim ağır bir amaliyat geçirdi. Hasta haliyle annem vefat ettiği için benimle Mersin'e gelmeyi kabul etti. Arabamla Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan gibi tehlikeli ülkelerden geçtim ama kendi memleketimde soyuldum. 8 bin Euro değerinde param gitti. Ayrıca bütün evraklarım çalındı. Hiçbir şeyim kalmadı. Kızlarım böyle bir olay karşısında şoka girdi. Şükürler olsun ki, canlarına bir şey olmadı.”

Jandarma, Adana plakalı Opel Vectra marka bir otomobile binerek kaçtıkları belirtilen şüphelileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 15:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?