8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Gurbetçi engelli öğrenciyi sevindirdi

Mersin'in Erdemli ilçesine her gelişinde bir engelliye tekerlekli sandalye yardımında bulunan İsa Yaraşır adlı gurbetçi, 18. engelli aracını kemik erimesi hastalığı bulunan 8 yaşındaki Mustafa Kalkıdır'a teslim etti.

Almanya’nın Leverkusen kentinde yaşayan İsa Yaraşır, memleketi Erdemli'ye her gelişinde bir engelliye tekerlekli sandalye getiriyor. Yardımı Belediye Başkanı Musa Mutlu aracılığıyla yapan Yaraşır, 18. engelli aracını kemik erimesi rahatsızlığı bulunan Selviler İlköğretim Okulu öğrencisi 8 yaşındaki Mustafa Kalkıdır'a hediye etti.

Belediye Başkanı Musa Mutlu ve Selviler İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Okur ile birlikte minik Mustafa'ya tekerlekli sandalyesini teslim eden gurbetçi İsa Yaraşır, Türkiye’ye her gelişinde bir engelli aracı getirerek ihtiyaç sahiplerine verdiğini belirterek, “Bugüne kadar 18 engelli aracı getirdim. Ben ülkeme gelirken valizler dolusu eşyayla gelmektense bir ya da birden fazla ihtiyaç sahibi kişiyi sevindirmeyi tercih ediyorum. Yurt dışından gelenlere de bu tavsiyede bulunuyorum. Gelin ihtiyaç sahiplerini birlikte sevindirelim” dedi.

Belediye Başkanı Musa Mutlu ise, Yaraşır’a gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, “İsa Yaraşır kardeşimiz Almanya’dan her gelişinde bir vatandaşımıza engelli aracı getirerek sevindiriyor, kendisini bu duyarlı davranışından dolayı kutluyorum. Bize teslim edilen engelli aracını minik kardeşimiz Mustafa’ya teslim ederek sevinmesini sağladık. Bu tür yardımlaşmalarla sosyal yaraların birlikte sarılacağına ve ihtiyaçların giderileceğine inanıyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 12:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?