3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gurbetçi işçi yüzlerini güldürdü

Mersin'de, 600 YTL'lik elektrik borcunu ödeyemediği için hakkında 3 ay hapis cezası çıkarılan 4 çocuk annesi Süreyya Kaşçıoğlu (35), Özbekistan'daki bir gurbetçinin gönderdiği parayla cezaevine girmekten kurtuldu.

Kaşçıoğlu ailesinin dramını televizyonda izleyen Özbekistan'daki gurbetçi işçi Murat Dogoğlu, İHA aracılığıyla aileye ulaştı. Süreyya Kaşçıoğlu ile telefonda görüşen gurbetçi işçi, aileye 700 YTL gönderdi.

İşçinin gönderdiği para, Kaşçıoğlu ailesini sevince boğdu. Bir gün önce çocuklarından ayrılıp cezaevine gireceği için göz yaşı döken Süreyya Kaşçıoğlu, gelen yardımla çocuklarına sarılıp sevinç gözyaşları döktü.

Gönderdiği parayla kendisini cezaevine girmekten kurtaran gurbetçiye teşekkür eden anne Süreyya Kaşçıoğlu, "Allah ondan razı olsun. Ben çok mutluyum, Allah onu da sevindirsin. Çocuklarım çok üzülüyordu, onlar da mutlu oldu. Çok duyguluyum" dedi.
Ailenin büyük oğlu Mehmet Ali ile büyük kızı Tuğba Kaşçıoğlu da, sevinç gözyaşları dökerek, "Allah o insandan razı olsun. Eğer bu para gelmeseydi annemiz kesinlikle cezaevine girecekti. Bizi annesiz bırakmadı. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Süreyya Kaşçıoğlu'nun işsiz kocası Mustafa Kaşçıoğlu, su borcu yüzünden Nisan ayında cezaevine girmiş ve 5 gün yattıktan sonra borcu akrabaları tarafından ödendikten sonra serbest kalmıştı. Olayın üzerinden 1 ay geçtikten sonra bu kez de Süreyya Kaşçıoğlu hakkında elektrik borcu yüzünden 3 ay hapis cezası çıkmış, borcun ödenmesi için verilen süre bugün sona eriyordu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 10:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?