4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gurbetçiden örnek davranış

GURBETÇİDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Almanya'da yaşayan İsa Yaraşır adlı bir vatandaş, Mersin'in Erdemli ilçesindeki engellilerin hayatını kolaylaştırabilmek adına kendi imkanlarıyla almış olduğu tekerlekli sandalye, engelli destek arıcı ve bir çift koltuk değneğini belediyeye bağışladı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'yu makamında ziyaret eden Yaraşır, bu tür yardımları sadece Mersin'de değil, Türkiye'nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahipleri için gerçekleştirdiğini anlattı. Herkesin birer engelli adayı olduğunu, bu nedenle de engellilerin toplumdan dışlanmaması uyarısında bulunan Yaraşır, “Engellilerimizin toplumla kucaklaşması için hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Onların hayatını kolaylaştırmak için böylesi bir davranışta bulunmak istedim. Kendi imkanlarımla almış olduğu araçların doğru yere teslim edileceğinden hiçbir şüphem yok” dedi.

Ortaya konulan davranışın takdir edilecek bir yaklaşım olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, insanların birbirine yardımcı olmasının hem insanın yaradılışı, hem de dinen yerine getirilmesi gereken bir zorunluluk olduğunu vurguladı. Tollu, Türk toplumunun yardımsever bir millet olduğunu hatırlatarak, engelli olmanınsa asla bir suç olmaması ve böylesi bir yaklaşımdan da kaçınılması gerektiğini söyledi. Engellilerin kendilerini ikinci sınıf vatandaşmış gibi hissetmemesi için herkesin elini taşın altına koyarak, sorumluluk üstlenmesi çağrısında da bulunan Tollu, bu nedenle yapılması gereken ilk şeyin kafalardaki engelin aşılması olduğunu belirtti.

Tollu, “Toplumun bu konuda duyarlı hale gelebilmesi için bilinçlenmeyi aşılamak lazım. Ben, 'Engellileri topluma kazandırmak lazım' şeklinde özetlenebilecek bir yaklaşımı asla kabul etmiyorum. Çünkü onlar bu toplumun en birincil, en asli unsurlarıdır. Engelleri ortadan kaldırmak lazım. Onlara toplumun asli unsurları olduklarını hissettirmek gerek. Bu bağlamda kendilerine armağan edilmek bize teslim edilen bu araçları almaktan mutluluk duyuyorum. Araçların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz de belediye olarak toplumsal etkinlikler çerçevesinde sorumluluk alarak yardımlarda bulunuyoruz ve bulunmaya da devam edeceğiz. Herkesin bu sorumlulukları üstlenmesiyle birlikte toplumda kanayan yaraların kapanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

GURBETÇİDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 17:12:05
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 17:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?