8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Güz şenliği hazırlıkları başladı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) önderliğinde 17-25 Kasım tarihleri arasında Mersin Güz Şenliği düzenleniyor. 10 ülkeden firmaların ve el sanatı üreticilerinin de katılacağı şenlikte, kültürel faaliyetlerin sergileneceği ve en az 30 yazarın imza günü ve söyleşi düzenleyeceği belirtildi.

MTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısı ile Mersin Güz Şenliği'nin içeriği hakkında bilgi verildi.
Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Kadri Şaman, Mersin'in fuar kenti olma yolunda ciddi adımlarla ilerlediğini belirterek, "Fuarcılık anlamında, sektörel bazda yaptığımız bazı fuarların yanında Mersin'in sosyal ve kültürel hayatını etkileyecek etkinlikleri de yapmamız gerekiyor. Bu kapsamda Mersin Güz Şenliği adı altında 17 Kasım'da açılacak bir fuar düzenliyoruz" dedi.

Forza Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygün ise, Mersin'in kültürel etkinliklerine bir zenginlik katmak amacıyla çeşitli kurumların da desteğini alarak bir şenlik programladıklarını söyledi. Güz Şenliği'nden alınacak neticeler ile önümüzdeki yıl kitap fuarı, plastik sanatlar fuarı ve el sanatları fuarı yapmayı da programlarına alacaklarının altını çizen Aygün, "17-25 Kasım tarihleri arasında saat 10.00-22.00 saatleri arasında açık kalacak olan fuarımızda söyleşiler, dinletiler ve imza günleri gibi kültürel etkinlikler olacak. Şu ana kadar 10 ülkeden çeşitli firmalar ve el sanatı üreticileri katılıyor" diye konuştu.

Güz Şenliği'nde sema gösterilerinden halk danslarına kadar birçok etkinliğin yer alacağını anlatan Bilgin Aygün, "30'un üzerinde yazarımız imza gününde Mersinliler'le buluşacak. 40'ın üzerinde ressam, heykeltıraş, plastik sanatçısı ve 100'ün üzerinde de el sanatı ve hediyelik eşya firması bu fuarda olacak. Giriş sivil vatandaşa 1 YTL iken öğrencilere 50 YKr olacak" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 17:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?