4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Güzeloğlu Mut'u ziyaret etti

MERSİN VALİSİ MUT'U ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mut ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Güzeloğlu, ilk olarak Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan'ı ziyaret etti. Vali Güzeloğlu'nu Hükümet konağı önünde, İlçe kaymakamı Osman Yenidoğan, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Murat Orhan, Siyasi parti başkanları,daire amirleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Kaymakamlık makamında bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, Mut'la buluşmanın gururunu yaşadığını, Mut'un çok önemli ve geliştirebilir potansiyelini, tarımdan turizme kadar değerlendirme fırsatını bulacaklarını belirterek, "Mut, benim Karaman Valiliğimde yakından tanıdığım ve ilçeyi ziyaretten keyif aldığım bir ilçemizdir. Mersin açısından da Mut'un meyve üretiminde kayısı, zeytin gibi tarıma dayalı sanayi ürünleri sürecinde önemli bir potansiyeli var. Geriye dönük yıllarda başarılı tarımsal çalışmanın sürdürülmesi açısından çalışmalar var. Özellikle bilinen kayısı ve meyve üretiminde zeytin ve nar gibi tarımda katma değer yaratan ve endüstriye ürün olarak değer sunan ürünlerde çok olumlu gelişme var. Şüphesiz bunların Mut'a katkıları ve Mut'un ekonomisiyle birlikte kentimize katkıları bulunuyor. Tüm bunların değerlendirilmesi ve daha ileriye taşınması konusunda bizim çok açık bir kararlılığımız var. Özellikle üretici bazında ve bütünleşmiş potansiyelin daha da ileri taşınmasında daha da kabul edilebilir bir değer yaratmasında katkı sağlamasını arz ediyoruz" dedi.

Güzeloğlu,Mut'un sahip olduğu özellikle dünya kültür mirası açısından Alahan Manastırı başta olmak üzere Mut Kalesi ve benzeri kültür varlıklarının görev ve restorasyonu ile birlikte kültür turizmine açılmasını önemsediklerini kaydederek, "Yine bu bağlamda şüphesiz çok önemsediğimiz Mut-Silifke yol bağlantısının tamamlanması güneye bağlantının bu güzergahtan yapılacak olması Mut'un hem ekonomisini hem sosyal gelişmesini çok olumlu ve hızlı etkileyecek gelişmelerdir. Süreçteki kararlılığımızı bir kez daha yeniliyoruz. Bir bütün olarak Mersin'in Kültürden turizme tarihten tarıma ekonomiden lojistiğe kadar gelişme kalkınma sürecinde Mut ilçemizin de kendi potansiyeli ve bütün zenginliklerinin bu süreçte tam anlamıyla kullanılmasını arz ediyoruz" diye konuştu.

İlçe kaymakamı Osman Yenidoğan Vali Güzeloğlu'na ilçeye bugüne kadar yapılan hizmetler ve ilçenin eksikleri hakkında bilgi verdi.

MERSİN VALİSİ MUT'U ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 10:55:04
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 13:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?