2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Hacı adaylarının aşı izdihamı

Mersin'de 30 Ekim'de hacca gidecek olan hacı adayları, yolculuk öncesinde aşı olabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi. Bin 500 kişi aynı anda aşı olmak isteyince izdiham yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel acenteler vasıtasıyla hacca gitmek için hazırlık yapan hacı adayları, önce Mersin İl Müftülüğü tarafından Muğdat Camii'nde gerçekleştirilen eğitim seminerine katıldı, sonrasında da yolculuğa çıkmadan önce aşı yaptırmak için Gazi Mahallesi'nde bulunan 9 No'lu Sağlık Ocağı'na gitti.

Ancak sağlık ocağının fiziki yapısının yetersiz, personel sayısının da az olması nedeniyle aşıların sağlık ocağı içinde değil, dışarıda yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda sağlık ocağının arka tarafındaki boş alanda erkek ve kadınlar için ayrı yerlerde stant kuruldu. Ancak bin 500 hacı adayı aynı anda aşı olmak isteyince izdiham yaşandı.

Sağlık ekipleri zor anlar yaşarken, zaman zaman hacı adayları arasında sıra nedeniyle tartışma çıktı. Sözlü tartışmalar büyümeden önlendi.
Yaşananlara tepki gösteren hacı adayları ise aşı olabilmek için sabahın erken saatlerinde sağlık ocağına gelmelerine rağmen saatlerdir kuyrukta beklediklerini ifade etti.

İlk kez hacca gideceğini belirten Gürbüz Akkoyun, "Bugün resmi daireler yarım gün çalışacak. Biz 30 Ekim'de hacca gitmek için yola çıkacağız. Neden aşı olayını bu kadar dar bir zamana sığdırdılar? Bu yaşananlar İl Müftülüğü'ne hiç yakışmıyor. Böyle olmamalıydı" dedi.

Mersin 9 No'lu Sağlık Ocağı Başhekimi konuyla ilgili olarak devlet memuru olduğunu gerekçe gösterip açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak sağlık ocağında üst düzeyde görev yapan ve ismini vermek istemeyen bir yetkili, aşıların sokak ortasında yapılmasının doğru olmadığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?