2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Hacı adaylarının yolculuğu başlıyor

Mersin İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Mersin'den ilk hacı adayı kafilesinin yarın akşam 250 kişilik bir heyetle yola çıkacağını açıkladı.

2008 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Hac yolculuğu ile ilgili olarak çalışmaların yaklaşık 3 ay önce çalışmaların başlatıldığına dikkat çeken Niyazi Ersoy, bu kapsamda da Mersin'de Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 895, özel şirket ya da acentelerle de 598 olmak üzere toplam bin 493 kişinin Hac'ca gideceğinin bilgisini verdi.

Hac'ca gidecek olan hacı adaylarına, kutsal topraklarda verilecek hizmetlerin de; 'normal', 'müstakil' ve 'otel' tipi olmak üzere 3 ayrı kategoriye ayrıldığına işaret eden Ersoy, bu kapsamda da 2 bin 200 YTL'ye mal olacak normal tiple 645, 3-3.5 bin YTL'ye mal olan müstakil tiple 178, 6.5-9 bin YTL'ye mal olan otel tiple de 72 kişinin Hac'ca gideceğini belirtti. Ersoy, "Bu dağılıma bakıldığında da normal ve müstakil tip hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan kafile, yarın akşam yola çıkacak. Mersin merkez ve diğer ilçelerle birlikte toplam 250 kişiyi Hac'ca uğurlayacağız. Hacı adaylarımızda önce karayoluyla Adana'ya, oradan da hava yoluyla kutsal topraklara geçecek" dedi.

2 Kasım'da da yine 2 ayrı kafilenin uğurlanacağının bilgisini veren Niyazi Ersoy, söz konusu kafilenin de doğrudan Medine'ye geçeceğini, diğer müstakil ve otel tip organizasyonla Hac'ca gideceklerin uğurlama takvimin de henüz belirlenmediğini vurguladı.

Hac'ca gidecek olan tüm hacı adaylarına yönelik olarak 3 günlük bir eğitim semineri düzenlendiğini hatırlatan Ersoy, bu eğitimlerle birlikte hacı adaylarının yolculuğu tamamen yapabilecek düzeye getirdiklerini ifade etti.

Ersoy, "Yolculuktan kastımız; bir hac yolculuğu vardır, bir de ibadet yolculuğu. Orada nelere dikkat edilmesi lazım. Biz de buradan yani havaalanından yola çıkıldığı andan itibaren geri dönüş yoluna kadar olan zaman diliminde; bu ibadete niyet eden hacılarımıza yönelik olarak hac ibadetiyle bilgiler aktarıp, o bölgede, o yörede nerelerde hangi ibadetin yapılıp, nasıl hareket edilebileceğini onlara öğretiyoruz. Biz de seminerlerle birlikte tüm bu bilgileri hacı adaylarımıza aktardır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?