8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Hacivat-Karagöz'e büyük ilgi

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında hazırladığı Hacivat-Karagöz gösterisi, çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.

Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği Sanatçısı Tevfik Dinç tarafından Toroslar Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen ve değişik figürlerle günümüze uyarlanan gösteride, çocuklara anlamlı mesajlar verildi.

Sanatçı Tevfik Dinç, oyuna başlamadan önce gösteriye katılanlara Hacivat ve Karagöz'ün hayatı hakkında kısa bilgiler verdi. Çocuklar kadar ailelerinin de büyük bir zevkle izlediği oyunda Dinç, çocukları gösteri boyunca güldürmeyi başardı.

Yaklaşık yarım saat süren ve özellikle çocukların ilgisini çekmek için deve derisinden yapılan kukla gibi hareketli figürlerle bir ışık önündeki perdede sergilenen Karagöz-Hacivat gösterisinde, minikler oyuna hayran kaldı.
Oyun sonunda bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, böyle bir etkinliği düzenlemelerindeki amacın çocuklara Hacivat-Karagöz oyununu sevdirmek, tiyatroya ilgilerini artırmak olduğunu belirterek, unutulmaya yüz tutmuş bir eğlenceyi, bir sanatı yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 17:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazlı seher IP: 212.175.112.xxx Tarih : 25.09.2007 07:44:38

bence gösterinin toroslarda olması yeterli.ordaysa zaten hersey güzeldir