3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Hain saldırıya tepkiler devam ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Akdeniz İlçe Başkanı Murat Aksoy, hain terör saldırılarının amacına ulaşamayacağını, Türk-Kürt ayrışmasına ise izin vermeyeceklerini söyledi.


Aksoy, yaptığı açıklamayla Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne yönelik terör saldırısını kınadı. Gündüz vakti gerçekleştirilen hain saldırıda 15 askerin şehit düştüğünü kaydeden Aksoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan seferberlik çağrısına da herkesin uyması gerektiğini vurguladı.

Terör saldırılarının amacına ulaşamayacağını, buna hiçbir zaman izin vermeyeceklerini ifade eden Aksoy, "Türk-Kürt ayrışmasını yaratmak isteyenler bu hain amaçlarına ulaşamayacak. İçerideki ve dışarıdaki hainler bilmeliler ki; bu saldırılar asla Türk milletini ayrıştıramayacaklar. Bizim ne verilecek bir karış toprağımız ne de terk edilecek ilimiz, çizilecek sınırımız, vazgeçilecek insanımız var. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu dönemde, Türk-Kürt ayrışması ve çatışmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 13:01:31
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 14:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
islim inan IP: 78.163.56.xxx Tarih : 7.10.2008 18:02:41

murat bey saygılar.ben 45 yaşında 5 çocuk annesiyim.60 yıldır mersindeyiz zamanında mersine gelmişiz.anaannem urfa araplarından dedem kerkük türkmenlerinden rahmetli baba tarafıda urfalı gelelim bizim nesile benim damadım yörük gelinimiz ayvagedikli maraşlı urfalı osmaniyeli 3yıl önce annemin kuzenini şehit werdik hala acısı içimizde bütün şehitlerimiz gibi hangişerefsizin gücübizi bölmeye yetecek 2evlat dahagön.askere ben türk annesiyim ben laz annesiyim ben köylü annesiyim ben yörük annesiyim ben kürt annesiyim bizler etle tırnak gibiyiz toprakla su gibiyiz kürt türk laz çerkez hepimiz kardeşiz elhamdülillah müslümanız.