2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Hainler yakalandı!

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Mersin’de 20 Mart günü Nevruz kutlamaları sırasında Türk Bayrağı’nı yakma girişiminde bulunan iki kişinin bu sabah gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Aksu Nevruz kutlamaları sırasında yasa dışı örgüt lehine gösteri düzenleyen birçok kişinin de tutuklandığını bildirdi. Aksu ayrıca Mersin’de Türk bayrağına saldıran gruba müdahale eden polis memuruna 24 maaş ikramiye vereceklerini kaydetti.


İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’le birlikte emekliye ayrılan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Göğüş için düzenlenen törene katıldı.

Tören çıkışı İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Aksu, Nevruz kutlamaları sırasında yaşanan olayların tüm ülke halkını üzdüğünü söyledi. Aksu, Mersin’de Türk Bayrağı’na saldıran iki kişinin kimliklerinin görüntülerden tespit edildiğini ve bu sabaha karşı düzenlenen bir operasyonla yakalandığını belirtti. Bölücü terör örgütünün gövde gösterisine dönüşen olayları kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade eden Aksu, "Yalnız bayrağımıza uzanan el değil, böyle bir fikri düşünen kafalara bile tahammülümüz yok" dedi.

Mersin, Diyarbakır ve diğer illerde yasadışı eylem girişiminde bulunanların tek tek tespit edildiğini anlatan Aksu, "Bunların bir kısmı olayların yaşandığı gün, bir kısmı ise bir gün sonra alındılar. Mersin’de 18 kişi tutuklama var. Diğer illerimizde ise birer ikişer tutuklamalar var. Ayrıca arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Yani güvenlik güçlerimiz tanımalar sonucu şahısları yakalama gayreti içindeler. Öyle zannediyorum ki bir kaç gün içerisinde göz altına alınan ve tutuklananlarla ilgili kesin rakamları vereceğiz" şeklinde konuştu.

Nevruz Bayramı’nın ismine yakışır şekilde kutlanması gerektiğini vurgulayan Aksu, "Ancak hep beraber gördük ki, Nevruz’u amacından saptırmaya çalışanlar oldu. Bir takım yasadışı eylemlere tevessül edenler oldu. Ama güvenlik güçlerimiz bunlara asla fırsat vermeyecektir. Bunlar hakkında gerekli işlemler yapılıp yargıya teslim edilecektir" açıklamasında bulundu. Bakan Aksu, Mersin’deki olaylar sırasında Türk Bayrağı’na saldıranlara, "Beni keserler ama bu bayrağı kesemezler" diyerek müdahale eden polis memuruna 24 maaş ikramiye vereceklerini söyledi. Aksu, şunları kaydetti:

"Tüm kamuoyu gibi bizde polis memurumuzu takdir ettik. Ben olayı duyar duymaz gece Mersin Valisi’ni telefonla arayıp, arkadaşımızı, polis memurumuzu kutladığımı ifade ettim. Sadece ifade etmekle kalmayıp ’Bana teklif edin ödül verelim’ dedim. Çünkü ödül verebilmemiz için teklif yapılması gerekiyor. En son haddi ne ise ki bu 24 maaş ve ayrıca takdirname vereceğiz. Bunlarla ilgili belgeleri imzaladım. Ben polis arkadaşım ve onun şahsında bütün güvenlik güçlerimizi, polislerimizi tebrik ve takdir ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 15:22:42
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 16:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?