5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hakan Aysev, MDOB için sahne alacak

HAKAN AYSEV, MDOB İÇİN SAHNE ALACAK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Johann Strauss imzasını taşıyan; 'Yarasa' adlı operetin galasını gerçekleştirecek. MDOB sanatçılarına, ünlü tenor Hakan Aysev'in de eşlik edeceği bildirildi.

Strauss'un en bilinen opereti olarak öne çıkan, vaslarla bezeli müziğiyle de seyircisinin dikkatini çekmeye başaran operetin galasının da 5 Ocak Salı günü Mersin Kültür Merkezi'nde yapılacağı açıklandı.

Kenan Korbek tarafından sahneye konulan, orkestra şefliğini de Vladimir Lungu'nun üstleneceği eserde Hakan Aysev'e; MDOB sanatçılarından; Ziya Humar, Fatih Şanal, Nazlı Alptekin, Bengi İspir Özdülger, Mustafa Özer, Funda Uyanık Özer, Ayşegül Devrim Serdar, Orhan Yıldız, Hasan Berk, Ufuk Kasar, Gülden Berber, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Tolga Erden, Melda Aygün, Sevil Erçak ve Alpay Noyan'ın eşlik edeceği açıklandı.

Aldatma oyunları, karmaşık ilişki ağı, şakacı intikam planları ve bu uğurda kılık değiştirmenin yanı sıra eğlence ve zevk dolu bir dünyayı yetkin bir metinle anlatan 'Yarasa' adlı operetin dekor tasarımını Seyhan Atamer, kostüm tasarımını da Çimen Somuncuoğlu'nun üstlendiği belirtilirken, Zdravko Lazarov'un koro şefliğini yaptığı eserin ışıklarını Ahmet Defne, koreografisini de konuk sanatçı Neslihan Öztürk'ün hazırladığı kaydedildi.

HAKAN AYSEV, MDOB İÇİN SAHNE ALACAK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 13:50:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 13:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?