4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hakemlere 'zimmet' suçlaması!

MERSİNLİ HAKEMLERE 'ZİMMET' SUÇLAMASI

Süper Lig Gözlemcisi Kadir Tozlu, hakem derneğinin parasını usulsüz harcadıkları mahkeme kararıyla ispat edilen kişilerin camiadan dışlanması yerine, onlarla birlikte hareket edilmesinin asla kabul edilemeyecek bir anlayış olduğunu söyledi.

Kadir Tozlu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde düzenlemiş olduğu toplantıda; Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Mersin Şubesi'nde, 2005 yılında oluşturulan yönetimde yer alan ve eski FIFA kokartlı hakem Vedat Yüksel ile Süper Lig eski hakemi Musa Eryılmaz'ın da aralarında bulunduğu toplam 5 hakemin zimmetine para geçirdiği iddialarıyla ilgili olarak Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alınan kararı değerlendirdi.

Kurumsal yapıda işleyişin olumlu ve olumsuz tarafları sözlerle değil, icraat ve belgelerle topluma yansıtılması gerektiğinin vurgulayan Tozlu, Mersin hakemliğinin son 25 yıllık zaman diliminde 2'si FIFA hakemi olmak üzere toplam 5 Süper Lig hakemi çıkartarak, kendi dernek binasını yine kendi imkanlarıyla alan ve böylelikle Türkiye'de örnek gösterilen illerden biri olduğunu anlattı. Tozlu, "Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etmek insani bir görev olduğu kadar, vefalı olmanın da gelecek nesillere

örnek olması açısından önemli bir davranış şekli olduğuna inanıyorum" dedi.

Ancak buna rağmen TFFHGD Mersin Şubesi yöneticileriyle ilgili olarak çok ciddi iddiaların gündeme geldiğini hatırlatan Tozlu, bu gelişmelere bağlı olarak da konunun yargıya taşındığını kaydetti. Tozlu, "Bu gelişmeler öncesinde birlikte müsabakalara gittiğimiz arkadaşlar, maddi ve manevi açıdan mutlu oldukları için şahsımla ilgili hep olumlu düşüncelere sahipken, bu konunun yargıya taşınmasından sonra davadan vazgeçmem için hatırı sayılır insanları devreye koydular. Ancak durumun ciddiyetine binaen bu

davadan vazgeçmem kişisel değil, kurumumuzu korumak açısından çok önemliydi. Tavrımı çok net ortaya koyduktan sonra çeşitli internet sitelerinde haklarımı rencide edici yazılar yazdırarak, beni sindirmek istediler. Rumuz isimlerle yazılan bu yazılar hala devam ediyor. Bu konuda da yargıya başvurup, yasal yönden haklarımı aradığımı belirtmek isterim" diye konuştu.

Dernekteki usulsüzlük ve zimmet iddialarıyla ilgili olarak dava sürecinin sona erdiğini ve bu konuda Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin nihai kararını verdiğine dikkat çeken Kadir Tozlu, TFFHGD Mersin Şubesi yöneticilerinden Vedat Yüksel, Musa Eryılmaz, Mahmut Altunbakır, Sinan Abanoz ve Erkan Dinç hakkında mahkemenin; "derneğin parasını usulsüz harcayarak, derneği zarara uğratma" suçlamasıyla ceza verdiğini söyledi. Alınan bu cezanın paraya çevrilmesi veya hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasının

söz konusu kişilerin suçsuz olduğu anlamına gelmeyeceğini savunan Tozlu, netice itibariyle hukukun bu kişileri suçlu bulduğunun altını çizdi.

Tozlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Üzülerek belirtmek isterim ki, Mersin spor kamuoyunda aktif görevde bulunan birkaç kişi, derneğin parasını usulsüz harcadığı mahkeme kararıyla ispat edilen bu kişileri dışlamak yerine onlarla beraber hareket etmektedir. Bu asla kabul edilemez bir anlayıştır. Derneğin parasını usulsüz harcama suçu hukuksal bir terimdir. Halk dilinde bunun karşılığının ne olduğu hepinizin malumudur."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 14:42:05
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?