5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hakkarili öğrenciler Mersin'den ayrıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğinde hayata geçirilen; 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Hakkari'den Mersin'e gelen öğrenciler memleketlerine geri döndü.

Hayatlarına ilk kez denizle tanışan öğrenciler, kentte kaldıkları süre içinde Mersin'in tarihi ve turistik mekanlarını gezip, yaşıtlarıyla yeni dostluk köprüleri kurdu.

'Gönül Köprüsü Projesi' ile birlikte Hakkari'den yola çıkan ve uzun bir yolculuğun ardından da Mersin'e ulaşan toplam 120 öğrenci, bir hafta boyunca Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ağırlandı. Kentte ilk olarak Nihal Erdem Anadolu Ticaret, Ticaret Meslek ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi bahçesinde yer alan hatıra ormanına fidan diken öğrenciler, daha sonra Mersin'in tarihi ve turistik mekanlarına düzenlenen gezilere katıldı.

Mersin Fen Lisesi'nde ağırlanan öğrenciler, kendileri için gerçekleştirilen sinema gösterilerine de katılırken, kentte kendilerini gönüllü olarak misafir eden ailelerle de bir araya gelerek burada yaşıtlarıyla yeni dostluk köprüleri kurdu. Projenin son 2 gününü eğlenceye ayıran öğrenciler, önceki gün Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül tarafından Hakkari'ye uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan Hasan Gül, projeyle birlikte Türkiye'de özellikle gençler arasında dostluk ve barış ilişkilerinin güçlendirildiğinin altını çizdi.

Gül, "Bugünün gençleri yarının büyükleri ve idarecileri olacaklar. İdareci konumunda olan kişiler, geçmişte 'Gönül Köprüsü Projesi' sayesinde geçirdikleri güzel günleri hatırlayacaklar ve bu güzelliği yaşamlarına yansıtacaklardır. Böylece ön yargılar kırılacak, dostluk, barış ve hoşgörü, huzur hakim olacak" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 16:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?