5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Halk Eğitim kursiyerlerinden sergi

Mersin’in Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, cehaletin, fakirliğin ve sosyal dayanışmanın ana ilacının eğitimden ve bilgiden geçtiğini, bu üç sıkıntıyı giderek kurumlarında başında da halk eğitim merkezlerinin geldiğini söyledi.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından yılsonu sergisi açılış törenine katılan Özefe, “Halk Eğitim Merkezlerimizin açtığı mesleki kurslara katılan gençlerimizin kollarına birer altın bilezik takılıyor, kıymeti iyi bilinmeli. Kursiyerlerimiz yaptığı el emeği göz nurlarını çeyiz sandıklarında bekletmesinler, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlasınlar. Paylaşılmayan meslek öğrenilmemiş ve kıymeti olmayan meslektir. Meslek sahibi herkes kendilerine sunulan bu kıymetin değerini iyi bilmelidir” dedi.

2008-2009 eğitim öğretim yılında merkez, köy ve beldelerde toplam 245 kurs açıldığını belirten Özefe, bu kurslara 2 bin 786’sı kadın olmak üzere toplam 4 bin 524 kişinin katıldığını şu ana kadar da 2 bin 516 kişiye kurs bitirme belgesinin verildiğini ifade etti.

HEM Müdürlüğü tarafından açılan kursların 84 adedinin sosyal ve kültürel kurslar olduğunu 130 kursun ise mesleki ve teknik kurslardan oluştuğunu altını çizen Özefe, 31 adet de okuma yazma bilmeyenlere kurs açarak 213 kişiye okuma yazma belgesi verdiklerini kaydetti.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da yaptığı konuşmada, halkın üretime katılmasını sağlamak amacı ile HEM Müdürlüğü ile mahallelerde mesleki kurslar açacaklarını, üretime ve aile bütçesine katkı sağlamak isteyen ev kadınlarının ürettiklerini sergileyip satmaları için de dere kenarında reyonlar açacaklarını belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Dölek de, müdürlük bünyesinde gerçekleştirilen her türlü etkinliğe katılanların gönüllülük esasına göre hareket ettiğini belirterek, ilçe merkezi, köy ve beldelerde yapılan alan taraması sonrasında halkın da istekleri doğrultusunda mesleki ve teknik, sosyal ve kültürel kursların yanında okuma yazma kursları açtıklarını açmaya da devam ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından HEM bünyesinde açılan sosyal, kültürel ve sportif kurslara katılan öğrenciler gösteriler sundu. Gösterilerin ardından da açılış kurdelesi kesilerek sergi gezildi.

Sergi’nin 4 gün boyunca açık kalacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 11:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?