3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Halk Eğitim'den yıl sonu sergisi

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlediği "Yıl Sonu Sergisi" açıldı. Makine-Nakış ve kuaförlük kursuna katılan kursiyerler tarafından organize edilen defile ise büyük ilgi gördü.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Merkez binasında yapılan törende bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, eğitim öğretim dönemi içinde ve dışında halkın eğitilmesi için kurslar açtığını belirterek, "Bu kursların sonunda da sergiler açılmaktadır. Bu sergilerimizde hanımlarımızın el emekleri göz nurları sergilenmektedir. Onlar kendilerine imkan verildiğinde de neler yapabileceklerini bizlere göstermektedirler" dedi.

Halkın eğitilmesi konusunda hassasiyet gösterdiklerini de ifade eden Demirhan, "Türk gençleri iyi eğitilmelidir. Geleceğimizin teminatı olan geçlerimizin donanımlı yetişmesi içinde herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir" diye konuştu.
Cehaletin, fakirliğin ana ilacının eğitim olduğunu anlatan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Dölek de, halkın ihtiyaç duyduğu konularda gönüllülük esasına göre kurslar açtıklarını belirtti.

Dölek, 2007-2008 eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak merkez belde ve köylerde 194 kurs açtıklarını bu kurslara 2 bin 319 kadın, bin 578 erkek olmak üzere 3897 kursiyerin katıldığını ifade etti. İdris Dölek, açılan kursların 67'sinin sosyal ve kültürel, 116'sının mesleki ve teknik, 11'inin ise okuma yazma kursu olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından makine-nakış ve kuaförlük kursuna katılan kursiyerler tarafından organize edilen defile büyük ilgi görürken, anne çocuk eğitimine katılan çocuklara sertifika verildi. Sergi açılışı sonunda da kursiyerler müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler. 3 bin üzerinde elişinin yer aldığı sergi 2 gün boyunca gezilebilecek.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 09:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?