8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Halk ekmek fabrikası tekrar açılıyor

Mersin'de, geçtiğimiz yerel seçimlerden önce 1 milyon YTL harcanarak yaptırılan ve seçimlerden sonra tekrar kapatılarak çürümeye terk edilen Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın önümüzdeki günlerde yeniden açılacağı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir, belediye binasında yaptığı basın toplantısında, Mersin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdemir, geçtiğimiz yerel seçimlerden önce açılarak seçimlerden sonra kapanan Halk Ekmek Fabrikası'nın, ekmek fiyatlarının tekrar yükselmesi ile önümüzdeki günlerde tekrar üretime başlayacağını ve gerekirse ekmekleri ücretsiz dağıtmanın çalışmasını yaptıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda fabrika zarar ettiği gerekçesiyle üretimin durdurduğunu savunan Özdemir, ilgili bakanlıklardan izin alabildikleri takdirde ekmeği ücretsiz dağıtacaklarını iddia etti. Özdemir, "Fırıncı esnafı ile karşı karşıya kalmaz mısınız?" sorusuna ise, "Onları da çok fazla etkilemeden bu işi yapmaya çalışacağız. Fırıncılarla da masaya oturacağız ve gerekirse fiyatları makul tutacağız" dedi.

Çöp sorununun çözümünde ÇİMSA'nın kuzeyindeki alana ÇED raporu verilmesi konusunda AK Parti Hükümeti'nden destek gördüklerinin altını çizen Özdemir, yapılan iyilikler ve verilen destekleri de inkar etmeyecek bir yapıya sahip olduklarını vurguladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 16:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?