3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Halk oyunları kursuna ilgi büyük

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz halk oyunları kurslarına devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu sorumlusu Lütfi Budak, kuruldukları 2000 yılından bugüne kadar yaklaşık 5 bin kişiye kurs vererek halk oyunlarını Mersinlilere sevdirdiklerini söyledi.

Geleneksel kültürümüz olan halk oyunlarını sevdirmek ve yaygınlaştırmak için bu kursları sürekli açtıklarını ve Mersinlilerin büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Budak, geleneksel kültürümüzün en başında gelen halk oyunlarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalıştıklarını belirtti.

Kursların ücretsiz olduğunu ve 7'den 70'e herkesin katılabileceğini ifade eden Budak, "Bu kurslarımızda yalnızca yöremizin değil, diğer bölgelerimizin oyunlarını da öğretmeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar verdiğimiz kurslardan 5 bine yakın insanımız yararlandı. Kurslarda başarılı olanlardan oluşturduğumuz ekiplerle çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdik" dedi.

Mersin Halk Oyunları Topluluğu'nun katıldığı önemli festivallerde dereceler alarak ülke çapında Mersin'i temsil ettiklerini söyleyen Budak, bu kursların aynı zamanda katılımcılara çok önemli bir moral kaynağı olduğunu ve eğlenceli geçen çalışmalarda hayatın getirdiği streslerden uzaklaştıklarını belirtti.

Ekim ayında başlayacak olan kurslara başvuruların sürdüğünü dile getiren Budak, kursa katılmak isteyenlerin Mersin Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne bizzat gelerek kayıtlarını yaptırabileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?