4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Halka narenciye suyu ziyafeti

TOROSLAR'DAN HALKA NARENCİYE SUYU İKRAMI

Mersin'de ilki yarın düzenlenecek olan 1.Turunçgil Festivali öncesi Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara 200 litre greyfurt suyu ikram edildi.

Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde özel olarak hazırlanan meyve suyu ikram çeşmesi, Toroslar Belediye binası önüne kuruldu. 21 Şubat Pazar günü sona erecek olan meyve suyu ikram çeşmesine vatandaşlar ve özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Meyve suyu ikram çeşmesinden greyfurt suyu içen Toroslar halkı, belediyenin bu çalışmasından dolayı oldukça memnun olduklarını belirterek, narenciyenin Mersin'in gurur kaynağı olduğunu ifade ettiler.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, festivalle birlikte turunçgilin öneminin ve tüketiminin yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi. Turunçgilin kent açısından oldukça önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Tuna, Türkiye'nin turunçgil üretiminin yaklaşık yüzde 70'nin Mersin'den karşılandığına dikkat çekerek, festivalin tüm narenciye üreticilerine bol kazanç getirmesini diledi.

Festivalle birlikte, narenciyenin tanıtımı yapılırken aynı zamanda Mersin'in de tanıtımının yapılmış olacağının altını çizen Tuna, “Turunçgilin öneminin ve tüketiminin kentin yaşamında yaygınlaştırılması için Valiliğimizin öncülüğünde düzenlenen bu festivale, Toroslar Belediyesi olarak bizde katkı sunuyoruz. Festival, Türkiye'de ve dünyada turinçgille özdeşleşen bir kent olan Mersin'de turunçgil paydaşlarını buluşturmayı ve turunçgil tüketimini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Türkiye ve dünya kamuoyunun ilgisini bölgeye çekmek, turunçgilin üretim kalitesi ve tüketimin arttırılmasına katkı sunulması amacıyla düzenlenen bu festivalin geleneksel hale gelmesini umuyor ve her geçen yıl daha da güzel etkinlikler yapılacağına inanıyoruz. Toroslar Belediyesi olarak, turunçgil festivali dolayısıyla bir ön çalışma yaptık. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yapılan hayrat çeşmesini, meyve suyu ikram çeşmesine dönüştürdük. Festival gününe kadar vatandaşlarımıza bu çeşmeden greyfurt suyu ikramı edilecek. Mersin'in, limonu, mandalinası, portakalı, greyfurdu yani narenciyesi ile öne çıkan, huzur ve güven şehri olduğunu herkese göstermemiz lazım. O yüzden düzenlenecek olan bu festival, kentimize büyük bir ivme kazandıracaktır" dedi.

20-21 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Turunçgil Festivali'nin programı kapsamında, Toroslar Belediyesi olarak 21 Şubat Pazar günü saat:13:00'de, Portakal Mahallesi'nde bulunan Mehmetçik Parkı'nın önünde bir etkinlik düzenleyeceklerini de belirten Tuna, tüm Toroslar halkını bu etkinliklere beklediklerini söyledi.

TOROSLAR'DAN HALKA NARENCİYE SUYU İKRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 15:48:02
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 15:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?