5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hapis yerine temizlik cezası

Mersin'de, uyuşturucu kullanmaktan yargılanarak hüküm giyen bir şahsa, 'Kamu kurumunda çalışma cezası' verildi. Beş aylık hapis cezasını adliye bahçesini temizleyerek çeken 53 yaşındaki Asalet Konuşuk, verilen cezadan memnun olduğunu söyledi.

Üç ay önce uyuşturucu ile yakalanarak adliyeye sevk edilen Asalet Konuşuk, yargılandığı Mersin 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak, Konuşuk'un cezası daha sonra "bir kamu kurumunda beş ay çalışma" cezasına çevrildi. Kararın ardından cezasını kendisini yargılayan mahkemenin de bulunduğu Mersin Adliyesi'nde çalışarak çeken Konuşuk, adliye bahçesinde kurumuş ağaç yapraklarını temizliyor bazen diğer işlere bakıyor. Asalet Konuşuk, verilen cezadan oldukça memnun olduğunu belirterek "Cezaevinde yatmakdansa temizlik yapmak daha iyi" dedi.

Konuşuk, 38 yıldır esrar kullandığını, bu şekilde artık uyuşturucuyu da bıraktığını belirtti. Cezasının bitmesine iki ay kaldığını ifade eden Konuşuk, bu sürenin sonunda bir iş bulup çalışmak istediğini söyledi.

Konuşuk, gençlere 'Uyuşturucudan uzak durun' çağrısı yapmaktan da geri kalmadı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 15:03:46
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 13:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?