4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Harçlıklarını Elif'e verdiler

ELİF'İN TEDAVİSİ İÇİN HARÇLIKLARINI VERDİLER

Mersin'in Erdemli ilçesinde ilköğretim öğrencileri, kan hastalığı teşhisiyle tedavi gören arkadaşları için yardım kampanyası başlattı. Öğrenciler harçlıklarını arkadaşları için verdiler.

Kampanya ile ilgili bilgi veren Türbe İlköğretim Okulu Müdürü Ali Demirtaş, Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören okullarının 8-A sınıfı öğrencisi Elif Ercan için öğrencilerin talepleri doğrultusunda "Elif'i Yaşatalım" adı altında bir yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Öğrencilerinin ailesinin maddi durumunun çocuğun tedavisini karşılayacak durumda olmadığını ifade eden Demirtaş, "Okulunda çok sevilen öğrencimiz Elif Ercan uzun süredir kan hastalığı olan Mylodisplastik sendromu teşhisi ile hastanenin çocuk hematoloji servisinde tedavi görüyor. Öğrencilerimiz kızımızın yanında olduklarını göstermek istediler, onun tedavi giderlerine destek olmak için bu kampanyayı başlattılar. Toplanan yardım miktarı bir bankada açılacak hesaba yatırılacak" dedi.

Kampanya okul bahçesi önünde sıranın üzerine konulan yardım kutusuna yardımların atılmasıyla başladı. Okul öğrencileri harçlıklarını arkadaşları için verdiler.

Kızının rahatsızlığı sebebiyle sürekli kan bulunması gerektiğini dile getiren baba Aydın Ercan ise kızının yaşadığı rahatsızlık sebebiyle zaman zaman ağzından ve burnundan kan geldiğini belirtti. Ercan, "Doktorlardan aldığımız bilgiye göre kızımın kanındaki beyaz kan düşüyor. Beyaz kan ihtiyacını karşılamak için kan vermek gerekiyor. Sağ olsunlar polis arkadaşlar olsun, vatandaşlar olsun herkes oldukça duyarlı. Kan verme ile ilgili bir sıkıntı yaşanmadı. Tedavinin birkaç yıl sürebileceği söyleniyor. Eşim ve ben sürekli kızımın yanında olmak durumundayız. Diğer kızım da Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyor. Dolayısı ile maddi olarak sıkıntı içindeyiz" diye konuştu.

Ercan, kampanya başlatan öğrencilere de teşekkür etti.

ELİF'İN TEDAVİSİ İÇİN HARÇLIKLARINI VERDİLER
ELİF'İN TEDAVİSİ İÇİN HARÇLIKLARINI VERDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 12:17:03
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 14:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aksaray IP: 78.48.115.xxx Tarih : 9.01.2010 00:19:56

merhaba bende bir erdemli li olarak almanya dan kücük elif in acilacak olan hesabina yardim göndermek istiyorum ilerleyen zaman da hesap no su ve ailesiyle irtibat kurmak icin tel nosu verirseniz.insallah bizde bi katkida bulunuruz.elife allah sifalik versin gecmis olsun