4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Harekatın 35. yıldönümü kutlandı

Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Kafile Başkanı Güner Rıfkı, bugün Ada'nın gerçek sahibinin Kıbrıs Türkleri, egemenliğin simgesinin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KTTC) olduğunu söyledi. Güner Rıfkı, çözüm ve 'Birleşik Kıbrıs' adı altında oynanan oyunların fırkandı olduklarını ve bu oyuna asla gelmeyeceklerini, eski karanlık günlere geri dönmek istemediklerini vurguladı.

'Kıbrıs Barış Harekatı'nın 35. yıldönümü Mersin'de de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. 'Barış ve Özgürlük Bayramı' adı altında gerçekleştirilen törene; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, KKTC Mersin Konsolosu Oya Tuncalı, Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Kafile Başkanı Güner Rıfkı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'na bağlı askerlerce saygı atışının ardından İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti.

Güner Rıfkı, Kıbrıs Türklerinin egemen ve özgürce yaşayabilmenin değerini çok iyi bildiğine dikkat çekerek, her türlü olumsuzluğa göğüs gerip sabretmesini bildiklerini ve hiçbir koşulda kimliklerini unutmadıklarını, asla taviz vermediklerini söyledi.

Rıfkı, Ada'nın asıl sahibinin Kıbrıs Türk halkı olduğunu, egemenliğin simgesini de Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti olarak gösterdi ve ardından da söz konusu devletin egemenlik sınırlarının da 'Mutlu Barış Harekatı' ile çizildiğini hatırlattı. KKTC'ye sadakatin kendileri için en büyük şeref ve onur olduğunu vurgulayan Rıfkı, bugün gelinen noktada çözüm ve 'Birleşik Kıbrıs' söylemleriyle yapılan dayatma ve siyasi oyunları gördüklerini, burada amaçlananın da Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs'ta etkin ve fiili garantisinin kaldırılarak KKTC'nin Anavatan'ından kopartılması olduğunu iddia etti.

Rıfkı, "Bizler bu oyunlara gelmeyecek, eski karanlık günlere asla geri dönmeyecek ve hiçbir zaman da Rumlara yama olmayacağız. Anavatan'dan kopmamıza vesile olacak her türlü girişime karşı azimle direneceğiz" diye konuştu.

Tarih boyunca hep Türk olmanın onurunu yaşadıklarını anlatan Güner Rıfkı, bugüne kadar Türk Ulusu'nun verdiği güçle direndiklerini, Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber olarak kabul ettiklerini ve her zaman 'iki kardeş devlet' ve 'tek millet' olarak yaşadıklarını dile getirdi.

Rıfkı, KKTC'nin yıkılmasına, bayraklarının gönderden indirilmesine ve camilerde ezan seslerinin susturulmasına asla izin vermeyeceklerinin altını çizerek, bunun da şehitlere olan bir namus borçları olduğunu kaydetti. 35 yıldan bu yana Türkiye'nin yardımları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gölgesinde tam bir barış, emniyet ve huzur içinde yaşadıklarına işaret eden Rıfkı, tüm ambargolara ve KKTC'nin yok sayılmasına karşın bu durum devam etmesinden yana olduklarını söyledi. Rıfkı, "Takke düştü kel göründü. Herkes bilmelidir ki bize yalnız Anavatanımız Türkiyemiz yeter" dedi.

'Kıbrıs Barış Harekatı'na Mersin'den LCU 214 adlı çıkarma gemisinin komutanı olarak katılan Emekli Deniz Kurmay Kıdemli Albay Aziz Duman, harekat esnasında yaşadıklarını anlatırken, Pirireis İlköğretim Okulu öğrencisi Cansu Süryel ise günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisiyle devam eden kutlamalar, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde yapılan tören geçişi ile son buldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 11:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?