2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Hasmının kurşununu boynunda taşıdı

Mersin'de bir kişinin 31 yıldır kan davası nedeniyle uğradığı saldırıda boynuna isabet eden kurşunla yaşadığı ortaya çıktı. Boyun ağrısı şikayetiyle geldiği hastanede, çekilen röntgen filminde boynunda kurşun olduğu saptanan şahıs, ameliyat edildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden kan davası nedeniyle 1991 yılında kaçarak Mersin'de yaşamaya başlayan 45 yaşındaki Hayrettin Ceylan, son 3 aydır şiddetli boyun ağrısı rahatsızlığı çekmeye başlayınca Mersin Devlet Hastanesi'ne başvurdu. 4 çocuk babası Ceylan'ın şikayetlerini değerlendiren doktorlar, röntgen filmi çekilmesini istedi.

Ceylan'ın çekilen röntgeninde boynuna saplanmış bir mermi tespit edilince hemen ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonrası boynundaki mermi çıkarılan Ceylan, hastanede tedavi altına alındı.

Sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Ceylan, boynundaki merminin 1977 yılında Siverek'te kan davası nedeniyle uğradığı silahlı saldırıdan kaldığını söyledi. 31 yıl önce Ş.Z. adlı hasmının kendisini boynundan vurduğunu anlatan Ceylan, "O dönemde hastaneye gittiğimde kurşunu çıkaramadılar. Ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler. Bunun üzerine kurşunla birlikte yaşamaya başladım. Bugüne kadar hiç bir şikayetim de olmamıştı. Ancak son 3 aydır şiddetli boyun ağrısı çekmeye başladım ve yatamıyordum. Ben kanser olduğunu düşünüyordum. Ancak röntgen filminde mermiden kaynaklandığını anlaşılınca ameliyat oldum. Şimdi çok iyiyim" dedi.

Boynundan çıkarılan çürümüş kurşunu gördüğünden çok şaşırdığını ifade eden Ceylan, "Aslında şu ana kadar ölmediğime de şaşıyorum. Kurşun böyle çürüyor, can nasıl dayansın?" diye konuştu. Kan davasının halen sona ermediğini vurgulayan Ceylan, "Hala barışmadık. Devam ettirmiyoruz, ama öyle duruyor. Her hangi bir şey yapmıyoruz. Ben kan davasından kaçtım geldim buraya. Artık çoluk çocuğa kavuştuk. Onu görsem ve vursam hiç hesabıma gelmez, onun beni vurmasını da istemem. Onun için uzak duruyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 12:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?