4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hasta leyleğe sahip çıkıldı

HASTA LEYLEĞE BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar'da hasta olarak bulunan leyleğe belediye ekipleri sahip çıktı. Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce koruma altına alınarak tedavisi yapılan leyleğin, sağlık durumunun da iyiye gittiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre; ilçede mesire alanında hasta olarak bulunan leylek, vatandaşlarca yapılan ihbar sonucunda olay yerine gelen belediye ekiplerine teslim edildi. Korumaya alınarak, Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne getirilen leylek, burada ilgili ekiplerce kontrol edilerek tedavi altına alındı. Sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilen leyleğin, tedavisini tamamlanması ve kendini toparlamasının ardından da göç eden leylek sürüsüne bırakılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Musa Sarı, yapılan müdahalelerin ardından leyleğin kısa sürede kendini toparladığını ve bölgede görev yapan belediye personeline de ısındığını anlattı. Sarı, "Leylek, şu anda kendi kendine gezebiliyor. Durumu da gayet iyi. Müdürlüğümüzün neşe kaynağı haline gelen leyleği, göç eden bir leylek kafilesine katmaya çalışacağız" dedi.

Belediye olarak, bu konuda çok hassas olduklarını dile getiren Musa Sarı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasının, küçük bir hayvanat bahçesini andırdığına da dikkat çekerek, hava sıcaklıklarının mevsim normalinin üstünde olmasından dolayı sokak hayvanlarının sıcaktan korunması için ilçe halkından ev ve işyerlerinin yakınlarına su bırakmaları çağrısında bulundu.

HASTA LEYLEĞE BELEDİYE SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 17:16:00
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 18:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?