4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hasta mahkumlar için 'tabutlu' eylem

HASTA MAHKUMLAR İÇİN 'TABUTLU' EYLEM

Mersin'de kanser nedeniyle hayatını kaybeden hükümlü Güler Zere'nin temsili tabutunu taşıyan bir grup, AK Parti İl Binası önünde eylem yaparak, cezaevlerindeki hasta mahkumların serbest bırakılmasını istedi.

Hastane Caddesi üzerinde yer alan Petrol-İş Sendikası Mersin Şube Binası önünde bir araya gelen ve üzerinde; 'Güler Zere Ölümsüzdür. Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın' yazılı pankart açıp üzerlerine de kefen giyerek, polisin geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüşe geçti. Üzerinde Güler Zere'nin fotoğrafının yer aldığı, kartondan yapılma kırmızı temsili bir tabut taşıyan ve sloganlar atan göstericilerin yürüyüşü, Metropol İş Merkezi civarında yer alan AK Parti İl Binası önüne ulaşılmasıyla son buldu.

 

Burada taşıdıkları temsili tabutu AK Parti İl Binası girişine bırakmak isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Bunun üzerine tabutu, parti binasının önündeki caddeye bırakan grup, daha sonra ortak bir açıklama yaparak cezaevlerinde hasta olan mahkumların serbest bırakılmasını istedi. Göstericiler adına konuşan Servet Gökmen, bugün Türkiye'nin farklı bölgelerindeki cezaevlerinde kalan hasta mahkumların zor şartlar altında hayatta kalma savaşı verdiğini öne sürerek, "Demokratik kitle örgütleri olarak,

hapishanelerdeki hasta olan tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi. Açılmanın andından grup olaysız bir şekilde dağılırken, yanlarında getirmiş oldukları temsili tabutu da parti binası önünde bıraktı.

HASTA MAHKUMLAR İÇİN 'TABUTLU' EYLEM
HASTA MAHKUMLAR İÇİN 'TABUTLU' EYLEM
HASTA MAHKUMLAR İÇİN 'TABUTLU' EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 15:48:00
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 16:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?