5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hastalığı onu eritiyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde 4 yıl önce "Motor Nöron" hastalığına yakalanan Sinan İnat, tedavi olabilmek için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

5 çocuk babası olan 41 yaşındaki Sinan İnat, yakalandığı, bir çeşit kemik erimesi olarak da adlandırılan ve ilik nakli ile iyileşebileceği hastalıktan dolayı günden güne erimeye başladı. Konuşamaz hale gelen Sinan İnat'ın şu an 2 ayağı tutmuyor, bir kolu da işlevini yerine getiremiyor.

Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan tedavileri sonrasında kök hücre naklinin şart olduğu bildirilen Sinan İnat'ın bu tedavisinin yapılabilmesi için 8 bin 500 euro nakit para ve diğer giderleri ile birlikte yaklaşık 25-30 bin TL paraya ihtiyacı olduğu öğrenildi.

Türkiye'de böyle bir kök hücre nakline izin verilmediğini belirten Sinan İnat'ın eşi Fatma İnat, "Kocam gözümün önünde eriyor. Gitmediğimiz doktor kalmadı. Tek çare kök hücre nakliymiş. Bunun için de hem yurt dışına gidip ameliyat olmasına hem de 20-25 bin TL'ye ihtiyaç var. Biz kirada oturan, yeşil kartla tedavi gören insanlarız. 5 çocuğumdan ikisi okula gidiyor. Diğerlerini okutamıyoruz. Yeşil kartla kocamın tedavisi mümkün değilmiş. Bu sebeple hayırseverlerin yardımını bekliyorum. Ne olur bize yardım eli uzatın. Yardım edeceklerin 05366102941 numaralı telefondan bize ulaşmalarını istiyoruz" diyerek gözyaşı döktü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 14:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?