9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Hastane borçlu hapis getirdi

Mersin’de inşaat işçisi Ahmet(38) ve Nuriye İreç(32) çifti, 2 yıl önce dünyaya gelen çocukları Sinan’ın tedavi masrafına karşılık imzaladıkları senedi ödeyemeyip, mal bildiriminde de bulunmayınca, çocuklarıyla birlikte cezaevine girdi. 

İnşaatlarda sıvacılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Ahmet İreç’in eşi Nuriye İreç, 2005’te 5’inci çocuğuna 7 aylık hamileyken doğum sancıları nedeniyle acilen Mersin Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 3 gün hastanede yatarak tedavi gören Nuriye İreç, daha sonra Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. İreç, 15 gün yattığı bu hastanede sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdi. ‘Sinan’ adını verdikleri oğlunun ve eşinin taburcu işlemlerini yapan baba Ahmet İreç, 15 günlük tedavi masrafı olan 720 YTL’yi ödeyemedi. Borca karşılık eşiyle birlikte senet imzalayıp, hastaneden çıkmalarını sağladı.

YARISINI ÖDEDİ YARISI KALDI

5 çocuk babası Ahmet İreç, hastane masrafının 320 YTL’sini daha sonra çeşitli tarihlerde ödedi, kalan 400 YTL’yi ödeyemediği için hakkında icra takibi başlatıldı. Hastane yönetiminin icra takibine karşılık ödeme yapılmadığı gibi, yasa gereği mal bildiriminde de bulunmayan çifte 10’ar gün hapis cezası verildi. İreç çifti, polis tarafından Toroslar Mahallesi’ndeki evlerinden alındı.

ADLİYEDE ÖĞRENDİLER

Şu an 2 yaşında olan Sinan’ı da yanlarına alarak evden ayrılan Ahmet ve Nuriye İreç çifti, getirildikleri adliyede, hastaneye olan borçları nedeniyle icraya verildiklerini, mal beyanında bulunmadıkları için de hapis cezasına çarptırıldıklarını öğrenince şok oldu.

Polis aracında dövünüp gözyaşı döken Ahmet İreç, “Hastaneye 400 YTL borcum kalmıştı, ödeyemedim. Ben inşaatlarda çalışan bir işçiyim. Param olunca ödeyecektim. Polis evime geldi. Bizleri mal bildirimi bulunmadığım için adliyeye getirdi. Tutuklandığımızı duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Ne olur devlet bize sahip çıksın. Param olsa ödemem mi? Ben eşimle cezaevine girerken, 4 çocuğum da sahipsiz kalacak” dedi.

Ne olduğundan habersiz etrafa şaşkın şekilde bakınan oğlu Sinan’a sarılıp ağlayan anne Nuriye Erinç de, “Böyle adalet olmaz olsun. Yoksulluk bizim kaderimiz. Bu para için insan tutuklanır mı? Şimdi çocuklarımız ne yapacak?” diye bağırdı. Minik Sinan da, bir süre sonra nedenini bilmemesine rağmen, üzüldüklerini hissettikleri anne ve babasına katılıp, ağlamaya başladı.

İreç çifti, rehinden kurtarmak için senet verdikleri, bakacak kimse olmadığı için de yanlarına aldıkları oğulları Sinan’la birlikte konuldukları Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde, İnfaz Yasası’na göre 7 gün hapis yatacak.

ÇOCUKLARA KOMŞULAR SAHİP ÇIKTI

Anne ve babaları tutuklanan 14 yaşındaki Özcan, 12 yaşındaki Ferdi, 7 yaşındaki Mehmet ve 5 yaşındaki Dilan’a komşuları sahip çıktı. Komşuların yemek verip karınlarını doyurduğu 4 kardeş, evlerinde kalmayı tercih etti. Kardeşlerini sahiplenen Özcan İreç, ”Babam ve annemi neden tutukladılar? Suçları neydi? Biz onlarsız ne yapacağız?” diye tepki gösterdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 15:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?