5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hastane inşaatında sona doğru

MEÜ HASTANESİ 2011'DE TAMAMLANACAK

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, üniversite hastanesinin çok büyük bir yatırım olduğunu ifade ederek, bu nedenle de çalışmaların ağır aksak ilerlediğini söyledi.

Aydın, mahalli idareler ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) desteğiyle de söz konusu inşaatın 2011 yılında tamamlanacağının kendilerine iletildiğini açıkladı.

MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde yer alan; 'Yeni Doğan ve Çocuk Enfeksiyon Servisi', McDonald's Çocuk Vakfı tarafından yürütülen ortak çalışmalar kapsamında yenilendi. Söz konusu servisin açılışı kapsamında düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, kentte yaşayan herkesi üniversiteye destek vermesi çağrısında bulunarak, kendilerine kişisel olarak değil bir kurum olarak yaklaşılmasını istedi. Aydın, Mersin'e her türlü hizmeti vermeye hazır olduklarını ancak bu noktada da ihtiyaç duydukları tek şeyin de 'destek' olduğunun altını çizdi.

Üniversite ve kent işbirliğinin Mersin'de istenilen düzeyde olmadığını savunan Suha Aydın, bu durumun sıkıntısını da bugün çok ciddi bir şekilde hissettiklerini belirterek, "Bugün bir Kayseri örneği var önümüzde. Her nereye gitseniz bu işbirliğinin vardığı sonuçları görebilirsiniz. Ama aynı durum Mersin için geçerli değil. Sorunun ne olduğunu bizde tam olarak bilmiyoruz. Ancak bugüne kadar gittiğimiz her yerde olumlu tepkilerle karşılaştık. Özellikle Mahmut Aslan ve Necdet Ülger gibi önemli işadamlarımızdan büyük destek gördük. Hiçbir karşılık beklemeden ellerini taşın altına koydular" dedi.

Mersin'de yaşayanlardan elde avuçta ne varsa, kendilerine vermeleri yönünde bir talepte bulunmadıklarının altını çizen Aydın, ancak bunun yanında imkanı ve maddi durumu el verenlerin de üniversiteye destek vermesini istedi. Destek verilmesi halinde neler yapabileceklerini, bugün 'Yeni Doğan ve Çocuk Enfeksiyon Servisi' ile birlikte bir kez daha ortaya koyduklarına işaret eden Prof. Dr. Aydın, "Binlerce kilometre uzaklıktaki bir vakıf, kentteki eksikliği hissedip bu noktada adım atıyor. Kentte de böylesi önemli vakıflar var ama her şeyden önemli bunu hissetmek çok önemli" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE HASTANESİ 2011 YILINDA TAMAMLANACAK"

MEÜ bünyesinde yapımına yaklaşık bir süre önce başlanan hastane inşaatı ile ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara da yanıt veren Suha Aydın, söz konusu gecikmenin hükümete mal edilmesinin de doğru olmadığını savundu. Aydın, hükümetlerin gelip geçici olduğunu ifade ederek, her hükümetin kendine göre bir programı olduğunu ancak, üniversite olarak hükümetlerden gerekli desteği alamama gibi bir sorunları da olmadığına dikkat çekti ve bu kapsamda da ihtiyaçlarının önemli bir bölümünün karşılandığını söyledi.

Hastane konusunun çok büyük bir yatırım olduğunu, bu nedenle de çalışmaların ağır aksak ilerlediğini savunan Aydın, konuyla ilgili olarak kaynak arayışlarının da global krize bağlı olarak sekteye uğramasına karşın, inşaatın mahalli idarelerin yanı sıra Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) destekleriyle 2011 yılında tamamlanacağı yönünde kendilerine taahhütte bulunulduğunu hatırlattı. Rektör Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu yatırımın tamamlanabilmesi için çok ciddi bir kaynağa ihtiyaç var. Ama bunun yanında; '30 milyon dolar ne ki?' diyen insanlar da var burada. Bu insanlar bir araya gelerek, 2011 tarihini isterlerse 2010 yılına çekebilirler."

Hastanenin kaba inşaatının büyük bir bölümünün yılsonuna kadar tamamlanacağı bilgisini veren Aydın, burada önemli olan noktanın hastanen çevresiyle birlikte iç donanımı olduğunu belirtti. İnşaatı kimin bitireceğinin hiçbir önemli olmadığını ve beklentilerinin de hastanenin bir an önce tamamlanarak faaliyete girebilmesi olduğunu anlatan Aydın, böylelikle de daha çok insana hizmet etmek istediklerini dile getirdi.

"ONKOLOJİ SERVİSİ İLE İLGİLİ SIKINTILAR AŞILDI"

MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Onkoloji Servisi'nde uzman doktor eksikliği nedeniyle yaşanan sorunlarla ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Aydın, sorunun aşıldığını ve bir profesörün yapmış olduğu başvurunun kabul edilerek, ekibiyle birlikte kentte çalışmalara başlayacağını ifade etti. Aydın, söz konusu ekibin göreve başlamasıyla da erişkinlerle ilgili sorunun büyük ölçüde çözüme kavuşturulacağını, çocuklarla ilgili olarak da arayışların sürdüğünü, yapılan başvuruların da değerlendirildiğini anlattı. Yıl sonuna kadar hem erişkin, hem de çocuk hastalarla ilgili herhangi bir sorunun kalmayacağını savunan Aydın, kanser hastalığının tedavisi konusunda da tüm aksaklıkların ortadan kaldırılacağı güvencesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 14:01:05
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 15:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?