2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Hastane memurunun 'bantlı' eylemi

Mersin Devlet Hastanesi, ilginç bir eyleme sahne oluyor. Bir hasta yakını tarafından, küfretmekle suçlanan hasta sevk memuru, iftiraya uğradığı gerekçesiyle, tepkisini ağzını bantlayarak gösteriyor.

Mersin Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde bulunan Bilgi İşlem Merkezi, Hasta Sevk Birimi’nde görevli Metin Doğan (48), bir hastanın şikayeti üzerine başhekimle yaşadığı tartışmayı ağzını bantlayarak protesto ediyor. Kayıt yaptırmak isteyen hasta yakınlarına ağzı bantlı olarak hizmet veren Doğan, vatandaşlara yapacağı işlemi el kol hareketleriyle anlatıyor. Yaptığının bir eylem olmadığını ifade eden Metin Doğan, sadece kendisini korumak için bu yolu seçtiğini söyledi. "Devlet memurunun konuşması yasak" diyerek sözüne başlayan Doğan, oturduğu sandalyeyi bile korumak için iple bağladığını ve üzerine "çalma" diye yazdığını anlattı.

Devletine milletine sadık bir insan olduğunu ifade eden Doğan, "Türkiye Cumhuriyeti’nin gayri safi milli hasılasını her yıl yüzde 15 artıracak kapasitede bilgiye sahibim. Ama burada çalışıyorum. İftiraya uğradım ve bir daha iftiraya uğramamak için ağzımı bantladım" dedi.
Kendisinin bir hasta yakını tarafından, küfrettiği gerekçesiyle hastane başhekimine şikayet edildiğini ve derdini anlatmak için gittiği başhekimle tartıştığını dile getiren Doğan, "Ben hayatta küfretmem. Bu bir eylem değil, kendimi korumaktır. Ben çoluk çocuk sahibi bir insanım. Hastayım, stres bana yaramıyor. Ağzım kapalı olursa, ağzımdan da bir şey çıkmamış olur. Böylece bir daha iftiraya uğramam. Huzur her insana lazım, huzuru bu şekilde bulacağımı sanıyorum. Başka da bir amacım yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 12:57:21
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 13:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?