8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Hastane personeline deprem eğitimi

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Devlet Hastanesi personeline dönüşümlü olarak deprem eğitimi verildiği bildirildi.
Hastane Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen deprem eğitimlerine doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar ve diğer personel dönüşümlü olarak katılıyor.

Eğitime konuşmacı olarak katılan Erdemli Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Ahmet Özbay, Türkiye topraklarının yüzde 92'sinin deprem riski altında olduğunu belirterek, "Ülke nüfusumuzun yüzde 95'inin de bu bölgeler üzerinde yaşadığı bilinmektedir. Bu da bize, ülkemizde bu konu ile ilgili hazırlık çalışmalarının sürekli ve etkili olarak yapılması gerektiğini ifade etmektedir" dedi.

Hastane personeline deprem sırasında alınacak önlemler konusunda bilgiler veren Özbay, "Deprem anında kesinlikle panik yapmamalıyız. Koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelmeli veya uzanmalıyız. Sarsıntı geçene kadar burada beklemeliyiz. Sarsıntının geçmesinin ardından elektrik, su ve gaz vanalarını kapamalıyız. Merdiven, balkon, koridor ve geniş sahalı yerlerden, kolonlardan ve pencerelerden uzaklaşmalıyız" diye konuştu.
Depremde seyirci değil, katılımcı olunması gerektiğini de ifade eden Özbay, "Yaşanan deprem ve felakette duyarlı vatandaşlar sayesinde birçok canlar kurtarılmıştır. Deprem anında kendimize olduğu kadar diğer insanlara da yardımcı olmaktan kaçınmayalım" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 11:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?