5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hastanede 'muayene ücreti' eylemi

HASTANEDE 'MUAYENE ÜCRETİ' EYLEMİ

Muayene ücretlerindeki artışa tepki gösteren sağlık çalışanları, herkese eşit, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti verilmesini istedi. Hükümeti de sert bir dille eleştiren çalışanlar, 25 Kasım'da grev yapacağını duyurdu.

Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde eylem yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, muayene ücretlerinin kaldırılmasını istedi. "Sağlıkta katkı payları, muayene ücretleri kaldırılsın" yazılı pankart açan çalışanlar adına konuşan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, sağlık alanında yapılan düzenlemelere bağlı olarak hastaneye yatan ve ameliyat olan hastalardan da katılım payı alınmaya başlandığını, bunun yanında birçok ilacın ödeme kapsamından çıkarıldığını savundu.

Bozkurt, "Bu uygulamaların son bulması, herkese sağlık ve güvenli bir gelecek için 25 Kasım'da grev yapacağız. Ücret adaleti ve insanca yaşanacak temel ücret, tüm güvencesiz çalışanların kadroya alınması, sağlık kurumlarında çalışanların işten atılmasının durdurulması taleplerinin yanında tüm güvencesiz çalışanların kadroya alınması, sağlık kurumlarında çalışanların işten atılmasının durdurulması, her geçen gün artan iş kazaları ve meslek hastalıklarından korunmak, sağlık çalışanlarının sağlığını korumak

için iş yeri sağlık birimlerinin kurulması, angaryaya ve fazla çalışmaya, 9 saatlik mesaiye son verilmesi, hizmete erişimi engelleyen, bizleri yurttaşla karşı karşıya getiren katılım payları, muayene ücretleri ve ilave ücretlerin kaldırılması için grevde olacağız" dedi.

HASTANEDE 'MUAYENE ÜCRETİ' EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 16:37:03
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 08:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?