4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Hastanede psikoloğa darp!

HASTANEDE PSİKOLOĞA DARP İDDİASI

Mersin'de bir kişiye 'engelli maaşı' alabilmesi için uygun rapor vermediği gerekçesiyle psikoloğun darp edilmesi, SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ve hastane çalışanları tarafından yapılan açıklamayla kınandı.

Saldırıya uğradığı iddia edilen Toros Devlet Hastanesi'nde görevli Psikolog Mehmet Ali Vural ve bir grup hastane çalışanıyla birlikte hastane bahçesinde açıklama yapan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınadı. 8 Temmuz'da E.A'nın devlet tarafından babası C.A'ya 'engelli maaşı' bağlanabilmesi için istenilen 'Sağlık Kurulu Raporu' alabilmek için hastaneye başvurduğunu belirten Bozkurt, aynı zamanda sendika üyesi olan Mehmet Ali Vural'ın yapılan tetkikler

sonucunda C.A. hakkında söz konusu maaşı alabilmesi için istenilen şartlara uygun olmadığına dair rapor hazırladığını, bu duruma sinirlenen E.A'nın da önce Vural'ı tehdit edip üzerine yürüdüğünü, ardından da kendisini darp ettiğini söyledi. Bozkurt, "Hasta yakını heyet raporu endişesiyle Psikolog Vural'a yapmış olduğu davranıştan dolayı gelip üyemizden özür dilemeli, daha sonra hastanın heyet raporu için heyet görüşmesine alınmalı" dedi.

Psikolog Mehmet Ali Vural da, 'Sağlık Kurulu Raporu'nu hazırlarken bilimin gereklerini yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek, yaşananlar nedeniyle kendisinden özür dilenmesini beklediğini vurguladı. Vural, konuyla ilgili yargı sürecini başlattığını, olayın yaşandığı anda kayıtta olan güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri de savcılığa delil olarak sunduğunu açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:29:04
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?