5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Hatai Parkı törenle açıldı

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi ile kardeş şehir olan Azerbaycan Bakü kentinin alt belediyesi olan Hatai şehri adına düzenlenen ve Çağlayan mahallesine yaptırılan Hatai parkı törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde halk eğitim merkezi Halk oyunları ekibi mini bir gösteri yaptı.

Açılış törenine Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Belediye Meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Hatai Parkı’nın Tarsus’ta devam eden huzur ve güvenin daha ileriye gitmesine vesile olacağını belirten Başkan Kocamaz, parkı Tarsus’a ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Başkan Kocamaz, “Tarsus, hepimizin bildiği gibi dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir ve 10 bin yıllık bir geçmişe sahip. Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu bir kardeşlik kentidir. Bugün burada açacağımız Hatai Parkı gerçekten Türk milletinin bağrında çıkmış önemli bir şahsiyetin isminin verildiği bir park. Şah İsmail Hatai’nin ismine, Azerbaycan’ın Bakü alt belediyelerinden Hatai Belediyesi ile kardeşliğimiz anısına gerçekleşmiş bir park. Belki Türk tarihinde üzücü bir vaka olarak bildiğimiz, 2 Türk devletinin çarpışmasına vesile olmuş, Şah İsmail ile Yavuz Sultan Selim’in, o günün şartlarında, birazda fitne neticesinde 2 Türk devletinin birbiriyle çarpışmasıyla gündeme gelen bir olaydır. Ancak arada yüzyıllar geçmiş olsa bile bugün hemen yanı başımızdaki bulvar, Yavuz Sultan Selim bulvarı bu parkı ismi de Hatai Parkı yani geçmişte savaşan 2 Türk büyüğünün yüzyıllar sonra ruhaniyetlerinin buluştuğu bir barış kenti, bir kardeşlik kentinde, bu 2 şahsiyet buluşmuş oluyor. Dolayısıyla inşallah buralardan ders çıkarak, özellikle gençlerimiz, aramıza sokulmaya çalışılan nifak tohumlarını bir kenara iterek, bu ülkenin barış, huzur ve kardeşlik içerisinde ilanihayet ayakta durmasına katkı sağlamalıdırlar. Burası biliyorsunuz birkaç yıl öncesine insanlarımız geçmeye korktuğu bir bölgedir. Ama Allah çok şükür ki Tarsus’u bütün semtlerinde olduğu gibi burası da huzura, kardeşliğe ve güvene hizmet edecek bir mekan olacak” dedi.

Konuşmanın ardından Hatai Parkı Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 3 bayan belediye meclisi üyesi MHP Tarsus İlçe Başkanı hakan Özbelli ve protokol üyeleri tarafından açılışı yapıldı. Daha sonra konuklar parkın içinde yürüyüş yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 13:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?